OLDALVONAL

Ezért a show-ért őrül meg az egész világ

Közeledik minden idők legnézettebb tévémûsora! Foci és koncert, látvány és izgalom: az amerikaifoci-bajnokság döntőjéért az egész világon megbolondulnak a szurkolók.
  • Szerző: aka

El sem kezdődött, de már most tudni lehet, mi lesz Amerika történelmének legnézettebb tévéműsora. Magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik a profi amerikaifutball-bajnokság döntőjét, népszerű nevén a Super Bowlt.

A Carolina Panthers és a Denver Boncos csatáját csak az Egyesült Államokban legalább 115 millióan nézik majd tévén keresztül. Ez nem csoda, a finálé ma már a világ legnépszerűbb sporteseménye, amelyen a játék mellett showt is kapunk, a félidőben koncerttel. Ezúttal a Coldplay lép fel, s ott lesz a színpadon Beyoncé és Bruno Mars is.

Jegyet természetesen már nem lehet kapni a Santa Clara-i stadionba, ahova a legolcsóbb belépő körülbelül 200 ezer forintnyi dollárba, hivatalos fórumokon a legdrágább ennek a tízszeresébe kerül. Feketén persze határ a csillagos ég.

A hirdetők is mélyen a zsebükbe nyúlhatnak, a szünetben egy félperces reklámért 1,3 milliárd forintnyi dollárt kell leperkálni. Állítólag még van szabad sáv a reklámozni vágyók számára.

A csapatok egyébként már hétfőn megérkeztek a kaliforniai városba, ahol egy héten keresztül alaposan beharangozzák a Super Bowlt, s egyben persze készülnek is a nagy meccsre. A legnagyobb név kétségkívül a Denver Broncos irányítója, Peyton Manning.

Ha nyernek, akkor a veterán sportoló biztosan vissza fog vonulni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?