OLDALVONAL

Ez durva: trágár szavakkal szidta saját sztárjait a klubelnök

Jim Lites a nyilvánosság előtt szapulta a Dallas Stars dollármilliókat kereső sztárjait. Ráadásul ő maga kereste meg az újságírókat.
  • Szerző: HBK

Nemrégiben magához hívatta az újságírókat Jim Lites, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Dallas Stars elnöke. Mindezt azért tette, hogy a nyilvánosság előtt obszcén szavakkal szidja a csapat két legnagyobb sztárját.

A dallasi csapatban Jamie Benn és Tyler Seguin keresi a legtöbb pénzt, előbbi 2016-ban kötött nyolcéves, évi 9,5 milliós szerződést, utóbbi idén hosszabbított, az új szerződése jövőre lép életbe, ez szintén 8 évre szól, évente 9,85 milliót keres majd.

A bérükhöz képest viszont nagyon gyengén játszanak, ketten együtt csak 26 gólt szereztek a mostani bajnokságban. Litesnak a tulajdonossal együtt pedig elfogyott a türelme.

„Egy nagy rakás lószar mind a kettő, nem tudom másként megfogalmazni. Ezt nem fogadom el. A jó hír az, hogy az edző a többiekkel kiváló munkát végez, így helyt tudunk állni akkor is, ha ők adósak a jó játékkal. Ez egy sztárok által húzott liga, a mi sztárjaink pedig nem végzik el a dolgukat. Ez szégyenteljes, és senki nem ír erről. Írják meg! Ezek a fiúk nem elég jók. Egymás után tartjuk a megbeszéléseket, az elszámoltathatóság mégis hiányzik a jégről. Ezek a fiúk zsíros szerződéseket kaptak, mert az elmúlt öt évben ők voltak az NHL harmadik és hatodik legjobb pontszerzői. Ezért kapják a pénzüket, amiért elvárható, hogy ne játsszák le őket a pályáról minden egyes meccsen” – nyilatkozta Lites, aki leszögezte, mindent mikrofonba akar mondani, és hogy karrierje során most először kritizál játékosokat (1993 óta a Dallas elnöke).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?