OLDALVONAL

Év Sportolója gála: Történelmi aranyaknak nem jutott díj

Február 14-én rendezik az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát, ahol kiderül, hogy kik voltak a 2018-as év legjobbjai. A tavalyi évben fantasztikus sikereket értek el hazánk sportolói, így több világbajnok sem fért be kategóriája három jelöltje közé.
  • Szerző: ST

A férfiaknál elképesztően erős mezőnyből válogathattak a sportújságírók. Végül Bácsi Péter birkózó, Fucsovics Márton teniszező és a rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor közül kerül majd ki az Év Sportolója ebben a kategóriában.

Berecz és Rasovszky sem fért be a legjobb háromba

Meglepetésre nincs ott a végső hármasban a vitorlázó Berecz Zsombor, aki Magyarország történetének első világbajnoki címét nyerte meg finn dingi hajóosztályban, ezzel pedig a hazai sportolók közül elsőként szerzett olimpiai kvótát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra.

Szintén nem fért be a legjobb három közé a nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf, aki a tavaly augusztusi Európa-bajnokságon két arany és egy ezüstérmet nyert. Ezzel ő lett az első nyíltvízi úszó, aki az Eb-n mindhárom távon dobogóra állhatott.

Márton Anita világbajnoki címére ellenére maradt le a dobogóról

A nőknél a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka mellett a teniszező Babos Tímea és kajakozó Kozák Danuta került be a legjobb háromba. A legnagyobb hiányzó egyértelműen a súlylökő Márton Anita, aki tavaly Birminghamben a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoki aranyérmét szerezte meg.

Hiába tehát a történelmi sikerek, a világszinten népszerűbb sportágakban elért kiváló eredményekkel ezúttal nem tudtak versenyezni az Év Sportolója Gálán.

És ezeket olvastad már?