OLDALVONAL

Európában bizonyíthatnak az NB I sztárlégiósai

A labdarúgó NB I egyre növekvő színvonalát jelzi, hogy kilenc légiós is behívót kapott hazája válogatottjába. A listavezető Fradin át az utolsó Haladásig szerepelhetnek játékosok az Európa-bajnoki selejtezőkön.
  • Szerző: ST

A legtöbb külföldi válogatott labdarúgóval a Ferencváros rendelkezik. A zöld-fehérek keretéből ezúttal a szlovén Miha Blazic, a fehérorosz Mikalaj Szignyevics és a grúz Lasa Dvali kapott behívót.

Egy válogatott meghívó mindig nagy motivációt ad, hiszen minden játékos erről álmodik.

Nemrég edzőváltás történt a szlovén csapatnál, ezért még inkább sokat jelent, hogy tagja vagyok a keretnek. Sajnos volt egy kis kihagyásom sérülés miatt, de remek visszajelzés, hogy még így is számítanak rám

– mondta el Miha Blazic a fradi.hu-nak.

Stopira ANK-selejtezőt játszhat

A Fradi nagy riválisa, a Vidi adja az egyetlen nem európai válogatott játékost, Stopira személyében. A Zöld-foki Köztársaságból származó védő az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőire utazik haza. A fehérváriaktól még az észak-macedón Boban Nikolov léphet pályára Eb-selejtezőn.

A bolgár keretbe két NB I-es légiós bekerült

Érdekesség, hogy a sereghajtó Haladás játékosára, Galin Ivanovra is számítanak hazájában. A télen érkezett bolgár labdarúgó a Puskás Akadémiát erősítő honfitársával, Kamen Hadzsievvel az oldalán harcolhat a selejtezőkön. Utóbbi ugyan már volt kerettag, de még nem mutatkozott be a válogatottban.

Grozav Kisvárdáról lett újra román válogatott, Hasani debütálhat

A szintén kieső helyen álló Kisvárda román szélsője, Gheorghe Grozav bombaformában játszik tavasszal. Talán ő sem számított arra, hogy majd az NB I újoncától sikerül újra beverekednie a román nemzeti csapatba.

Azért is vagyok boldog, mert amikor Kisvárdára igazoltam, akkor elhatároztam, hogy visszanyerem a helyem a nemzeti csapat keretében. Ez most megtörtént

– mondta el Grozav klubja honlapján.

Először húzhatja fel a koszovói címeres mezt Florent Hasani, aki a DVTK-nál mutatott jó teljesítménye miatt kapott meghívót.

Az NB I összes csapata kiváló ugródeszka a külföldiek számára, hogy felfigyeljenek rájuk hazájuk nemzeti csapatában. Emiatt a jövőben további minőségi labdarúgók írhatnák alá a magyar bajnokságba.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?