OLDALVONAL

Erre Böde sem számított, teljesülhet a Fradi-csatár vágya

Böde Dánielnek sosem volt egyszerû dolga a magyar labdarúgó-válogatottnál. Georges Leekens keretében ezúttal is a jó formában lévő Nikolics Nemanja, vagy az első számú csatárnak számító Szalai Ádám a riválisa. Böde azonban tavasszal megállíthatatlan, sorozatban szerzi a gólokat.
  • Szerző: ST

Böde Dániel a hétvégén sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén is betalált az NB I-ben. A tavaszi szezonban már hétgólos a 31 éves támadó. A fradisták kedvence láthatóan élvezi a játékot, fizikailag szintén kiváló formában van. Jó esélye van arra, hogy pénteken, Kazahsztán ellen a kezdőcsapat tagja legyen a válogatottban.

A felkészülés során egyetlen edzést sem kellett kihagynom, jó állapotban is érzem magam, de ezt fenn is kell tartani. Jobban odafigyelek bizonyos dolgokra, elvégre elmúltam már harmincegy is

– mondta el Böde korábban a Nemzeti Sportnak.

894 nap után kezdhet a válogatottban

A kirobbanó formában lévő támadó a válogatottban legutóbb 2015 októberében, a görögök ellen 4-3-as vereség alkalmával volt a kezdőcsapat tagja. Azóta csak csereként jutott szóhoz, tizenegy mérkőzésen csupán egy gólt lőtt.  Böde joggal reménykedhet abban, hogy 894 nap után újra a kezdő tizenegy tagja lehet a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott pénteken 19 órától a Groupama Arénában fogadja majd Kazahsztánt, négy nappal később pedig Skóciát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?