OLDALVONAL

Búcsú: eltemették az erdőből előásott magyar focistát

Tegnap Soltvadkerten eltemették a volt focistát, Katzenbach Imrét.
  • Szerző: Ripost

Szűk családi és baráti körben szülőhelyén, Soltvadkerten vettek végső búcsút református szertartás szerint az MTK-val kétszeres bajnok és kupagyőztes Katzenbach Imrétől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az adócsalási ügybe keveredett férfi 2009. szeptember 28-án, nem sokkal a 45. születésnapja után tűnt el, a rendőrség pedig 11 évvel később, 2020. október 23-án bukkant rá a földi maradványaira a baranyjenői erdőségben elásva. Nem messze a megölésével gyanúsított korábbi barátja és üzlettársa, H. Attila gödrei vadászbirtokától.

Fotó: Bors

Imre több cége ügyvezetőjeként maga is gyanúsítottja volt az Eclipse-ügyként elhíresült, tízmilliárd forintos pénzmosási és hárommilliárd forintos adócsalási bűncselekménynek. Eltűnése előtt már rettegésben élt, nagyon féltette a családját, sőt egy nyilvánosságra került levélben arról panaszkodott, hogy meg akarják ölni. Azt is kifejtette, hogy a fenyegetettsége hátterében a társa, H. Attila áll, akit 2017-ben az Eclipse-per másodrendű vádlottjaként jogerősen több mint négy év börtönbüntetésre ítéltek, és jelenleg is Szombathelyen ül a rácsok mögött.

A krimibe illő történet itt azonban egy egészen elképesztő, személyes drámával bonyolódik tovább. A részletek a szombaton megjelenő Bors napilapból derülnek ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?