OLDALVONAL

Elképesztő módon búcsúztatják Dárdait a berlini szurkolók

Menesztett edzőt így még tán soha, sehol nem rajongtak körbe a drukkerek. Fintorogva fogadták az utódát.
  • Szerző: vav

Dárdai Pál négy és fél év után szombaton búcsúzik a Hertha BSC kispadjától.

 

A népszerűsége azonban töretlen, sőt: a berlini szurkolók a csapat hétközi nyílt edzésén százával álltak sorba a menesztett magyar edzőnél.

 

A vendég Bayer Leverkusen számára a Bajnokok Ligája-főtáblás negyedik hely lesz a tétje a holnapi, Hertha elleni szezonzáró mérkőzésnek. A hazai csapatnak „csak” a minimális célként kitűzött tizedik pozíció megszerzése múlik rajta, Dárdai számára mégis különösen fontos a búcsúmérkőzés.

Csak még egy remek meccset kívánok magamnak. Beleadunk mindent a legvégéig, ez érezhető az edzéseken is

– mondta a korábbi, hat találkozót számláló vereségsorozatba belebukott magyar vezetőedző.

"Egy újabb hazai győzelem lenne a legjobb útja elbúcsúznunk az edzőnktől. Mindent meg kell tennünk, hogy Pál méltó módon távozhasson"

– mondta a csapat korábbi BL-győztes vezéregyénisége, Salomon Kalou.

Erre a szép búcsúra megvan az esély, hiszen a tavaszi vereségsorozat után, két döntetlent követően legutóbb már két szép győzelmet aratott a Dárdai-csapat. Méghozzá a kritikusainak parádés válaszként gólerős támadójátékkal (3-1 hazai pályán a Stuttgart ellen, majd 4-3 Augsburgban). Nem véletlen, hogy az ultrák egy korábbi hazai meccsen kiálltak az edző mellett.

 

Most pedig sokan már-már hősként ünnepelték őt a Hertha élén vezetett utolsó nyílt edzésén.

Pál! Páál! Pááál!

– jelezték a drukkerek kiáltásai a Berliner Zeitung helyszíni riportja szerint, hogy Wilmersdorfban a 600 fős közönség java része rá kíváncsi: minden játékosa előtt tőle kértek autogramot, őt ostromolták közös képért, vele akartak pár szót váltani.

Ezért kár volt meneszteni

"Akkor már egyáltalán nem kellett volna elbocsátania őt Michael Preetz menedzsernek. Valami nagy megoldást ígért, aztán pont az ellenkezője lett belőle: szükségmegoldás"

– kritizált a 63 éves Andreas a Morgenpostban.

Õ többekhez hasonlóan különösen azt nehezményezi, hogy Dárdait nem egy beígért neves és sikeres edző váltja.

Miután a jelöltek sorra utasították vissza a Hertha vezetőit, a klub utánpótlásától érkezett, szakvezetőként tapasztalatlan, ráadásul hajdan játékosként is (Dárdai 297-es klubrekordjával szemben) csak 62 Bundesliga-meccsig jutó Ante Covic lett a befutó.

Rekorddal búcsúzhat

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy ha a Hertha nem kap ki a vendég Leverkusentől, akkor Dárdai Pálnak a legjobban sikerült tavaszi idény ellenére kell távoznia. 2015-ös kinevezése óta mind a négyszer elmaradt a mostani 19 ponttól a berliniek tavaszi teljesítménye. Mi több, a jelenlegi 43 ponttal már beállították az előző kiírásban elért eredményüket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?