OLDALVONAL

Elképesztő mélységből ért a világ csúcsára a Fradi

Tizennyolc év után szerepelt újra a Bajnokok Ligájában, s egyből meg is nyerte azt a Ferencváros vízilabdacsapata. Óriási sikertörténet ez, mivel hat éve még a túlélésért küzdött a szakosztály.
  • Szerző: sk

Sorozatban hetedik adott sorozatát nyerte meg a Ferencváros vízilabdacsapata. A Bajnokok Ligájában diadalmaskodó zöld-fehérek nagy utat jártak be a sikerig. 2013-ban még meg kellett menteni a szakosztályt, amely most Európa – ezáltal a világ – csúcsára ért.

"Hat éve nulla forint volt a költségvetés, ekkor döntöttünk úgy, hogy a Ferencvárosnak a foci, a jégkorong és a kézilabda mellett szüksége van a negyedik csapatsportágra is" – mondta lapunknak Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke.  "Ambrus Tamás szakosztályvezetővel és Kubatov Gábor elnökkel úgy döntöttünk, lépésről lépésre haladva, minden évben fejlődve próbálunk előbbre jutni."


Így is történt, a gárda bennmaradt, majd a negyedik helyek után két bajnoki cím jött, duplázás az Európakupában és tavaly már az Európai Szuperkupa is meglett.
Ambrus Tamás 2015-ös tragikus halála után sem állt meg a fejlődés, az olimpiai bajnokból lett edző, Varga Zsolt irányításával évről évre folyamatosan lépett előre a csapat.
"Zsolt együtt fejlődött a csapattal, s az évek alatt igazi fradista lett. A keret felét, a fiatalokat ő építette fel, a másik felét pedig vásároltuk. Madaras Norbert szakosztályvezetővel tökéletes csapatot alkotnak" - mondta Nyíri, aki hozzátette, a jelenlegi 450 millió forintos éves költségvetéssel itthon sem vezetnek.


A Bajnokok Ligája előtt sem ők voltak az esélyesek, azonban bebizonyították, mindig a pillanatnyi forma dönt.
"A szezon előtt a nyolcas döntő és a negyedik-ötödik hely volt a célunk. Szerencsére a bajnoki címet három meccs alatt megszereztük, így volt tíz napunk erőnlétileg is felkészülni a hannoveri tornára. Ez kellett ahhoz, hogy három korábbi győztest, a Dubrovnikot, a Barcelonát és az Olympiakoszt is legyőzzük" – hangsúlyozta a sportvezető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?