OLDALVONAL

Elképesztő fociblama: törpeállam szintjén a magyarok

Egyedül Liechtensteint előzték meg az U21-es focisták a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjében. Nem sokat használnak az összetartások.
  • Szerző: acf

Befejezte a szereplést a magyarok 21 éven aluliak válogatottja a 2017-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A hatos csoportban Magyarország U21-es csapata az utolsó előtti helyen végzett.

Hiába szerepelnek a magyar együttesben olyan külföldön szereplő tehetséges fiatalok, mint Szántó Tamás (Rapid Wien), Balogh Norbert (Palermo), Kalmár Zsolt (RB Leipzig) vagy Mervó Bence (Slask Wroclaw), a nemzeti tizenegy egyedül Liechtenstein csapatát előzte meg.

A Görögország elleni 3-1-es vereséget követően eldőlt, hogy a magyar válogatott összesen 12 pontot gyűjtött 10 találkozón. Előttünk végzett Portugália, Izrael, Görögország és Albánia is. Liechtenstein az utolsó, Portugália elleni meccs előtt nulla ponttal és nulla rúgott góllal áll, gólkülönbsége -33.

A végeredmény minden túlzás nélkül nevezhető csalódást keltőnek, igaz a harmadik hely csak egy pontnyi távolságban volt. A végeredmény tükrében, és amiatt, hogy a felnőtt válogatottban is csak két-két NB I-es focista lépet pályára, elgondolkodtató a háromhetes bajnoki szünet létjogosultsága.

Érdekesség, hogy ez a korosztály szerepelt Bernd Storck irányítása alatt a tavalyi U20-as világbajnokságon. Akkor Magyarország a nyolcaddöntőben a későbbi győztes Szerbiától kapott ki hosszabbításban.

És ezeket olvastad már?