OLDALVONAL

Elkelt a válogatott csatár: Nikolics aláírt új klubjánál

Rövid, de fontos időszakot zárt le. Megható üzenettel búcsúzott a Legiától.
  • Szerző: vav

Eldőlt Nikolics Nemanja sorsa. Ahogy várható volt, az anyagilag csábítóbb kínai ajánlattal szemben az amerikai kalandra bólintott rá a magyar válogatott csatára. Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Chicago Fire-nél folytatja a pályafutását. A magyar válogatott támadó hároméves szerződést írt alá az amerikai csapattal.

A lengyel Legia Warszawától nemrég triplával és könnyezve búcsúzó focista megható üzenettel zárta le a pályafutása eddigi legfontosabb szakaszát:

"Nehéz néhány mondatban összefoglalni mindazt, amit most érzek. Másfél év tulajdonképpen nem hosszú idő, nekem ugyanakkor olyan érzésem van, mintha egy komplett futballkarrierről kellene megemlékeznem. A Legiánál eltöltött időszak olyat adott, amiről minden profi futballista álmodik. Varsó befogadott engem és a családom, a klub és a csapat pedig mindent megtett, hogy sikeres lehessek.

Mindent elértem, amit lehetett, bajnok, kupagyőztes és gólkirály lettem, aztán idén kiharcoltuk a BL-be jutást, a csoportkörben gólt szereztem és végül továbbjutottunk az Európa-ligába.

- írta Niko a Facebook-oldalán.

A soraiból kitűnik: nem csak az eredmények miatt zárta örökre a szívébe a varsói klubot.

A futball a szurkolókért van, de a Legiánál valahogy ez úgy működik: közösen tűzzük ki és valósítjuk meg a célokat! Engem a szurkolótábor tett eredményes játékossá, velem voltak az első naptól, és hiszem, hogy a jövőben is ott lesznek mögöttem.

A miénk egy örök szerelem!

Ez a varsói történet így kerek, és bármennyire is volt nehéz ezt kimondani, eljött az idő a váltásra. Köszönöm az elnök úrnak, a sportigazgatónak és a Legia családnak, hogy elfogadta és segítette ezt a váltást.

Igen, Amerikában folytatom, ahol nagy szeretettel várnak, szintén bíznak bennem és főszerepet szánnak nekem a chicagói labdarúgás megerősítésében.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy igaz barátokat és egy fantasztikus klubot ismerhettem meg Varsóban, a Legia örökre a részem marad és bízom benne, rám is úgy emlèkeznek majd: Niko olyan játékosunk volt, aki kiharcolta és megérdemli, hogy a klub történelmének része legyen! Viszlát, barátaim, köszönök mindent, megtiszteltelő, hogy veletek lehettem!"

- köszönt el a Legiától és szurkolóitól a gólzsák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?