OLDALVONAL

Elátkozták az NB I-es edzőt? A csapata közelébe sem mehet

A 23. fordulóban már ötödik alkalommal kell helyettesítenie valakinek Giuseppe Sanninót. Eltiltások után biztonsági óvintézkedés. Csak tévén nézheti a csapatát.
  • Szerző: vav

Az NB I 23. fordulójában már ötödször nem Giuseppe Sannino dirigálja a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát. A 62 éves olasz edző most nem a „szokásos” MLSZ-eltiltását tölti: a klubja a koronavírus miatt óvatosságból, házon belül tanácsolta el a Diósgyőr elleni meccsről, sőt még a csapat közeléből is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eddig legalább a lelátóra felülhetett – most a stadionba se mehet
Fotó: honvedfc.hu

Sannino két szabadnapot adott a focistáinak a szombati, PAFC elleni 1-1 után, kihasználva, hogy két sűrű sorozat között ezúttal nincs hétközi meccsük. A információja szerint több játékos külföldre utazott, és az olasz szakemberek is villámlátogatást tettek Lombardiában. Ők most elővigyázatosságból nem mehetnek a csapat közelébe sem, mert „kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel”.

A Honvéd közleménye szerint „felelős klubként mindent megtesz az egészségügyi válsághelyzet megoldásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért”, és az elővigyázatossági intézkedéssel „a szurkolóit, játékosait és a klubnál dolgozó kollégákat” védi.

Ne kockáztassanak a szurkolók se!

A Honvéd az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával összhangban arra kérte azokat a szurkolóit, akik az elmúlt hetekben kapcsolatba kerültek az érintett területeken járt emberekkel, vagy maguk is oda utaztak: ezúttal inkább csak televízión keresztül biztassák a csapatot a DVTK ellen.

„Jól vagyok, és alig várom, hogy visszatérhessek a csapathoz. Amikor visszajöttem Olaszországból, a klubvezetők a riasztó hírek hallatán érthetően az óvintézkedés mellett döntöttek. A repülőről leszállva megmérték a hőmérsékletünket. Mielőbb adok kenetet is a teszthez, hogy a fertőzést kizárva újra a srácokkal dolgozhassak a pályán”

– nyilatkozta Sannino a tekintélyes olasz futballszakíró, Gianluca Di Marzio hírportáljának.

Miután az olasz szakvezető jobbkeze, Alessandro Recenti is hasonló cipőben jár, az NB III-ban szereplő tartalékcsapat edzője, Pisont István ül a Honvéd kispadjára a DVTK elleni bajnokin.

Recenti idén már négy bajnokin volt kénytelen beugrani a főnöke helyére. Felcsúton és a Paks ellen győzött (mindkétszer 2-1-re), Székesfehérváron 0-0-ra végzett, csak a Mezőkövesd ellen (1-2) kapott ki vele a csapat.

Az olasz élvonal több csapata mellett az angol Watfordnál is megfordult Sanninót azért tiltotta el háromszor az MLSZ, mert képtelen bennmaradni a kijelölt edzői zónában. A játékvezetők hatszor sárga, kétszer pedig piros lappal büntették. Most azonban még a Honvéd albérletéül szolgáló Új Hidegkuti-stadion lelátójára se teheti be a lábát.

Helyettesít a legnagyobb király

Giuseppe Sannino helyettese a koronavírus-veszély miatt „a legnagyobb király” lesz – ahogy a kispesti szurkolók emlegetik a háromszoros bajnok Pisont Istvánt.

„Ismerem a srácokat, ők is ismernek engem, úgyhogy remélem, jól megy majd a közös munka. Az a célom, hogy győzelemmel mutatkozzam be a DVTK ellen. Giuseppével jó a kapcsolatunk, az ő iránymutatásai alapján készülünk”

– mondta az NB III-es tartalékcsapat edzője a honvedfc.hu-n.

 

És ezeket olvastad már?