OLDALVONAL

Elátkozott számot kapott az angol bajnokság új sztárja

A rettegett dressz korábbi viselői mindannyian kudarcot vallottak a Manchester Unitednél. Kik voltak ők?

Memphis Depay, a Manchester United első nyári igazolása hatalmas tehetség. Nem hiába fizetett érte új klubja húszmillió font körüli összeget. Minden adott tehát ahhoz, hogy ő legyen a jövő sztárja. Az elmúlt években azonban 3 játékos is érkezett hasonló reményekkel. Mi történt velük?

Depayhoz hasonlóan mind megkapták a huszonhatos mezt. Sorsuk megmutatja, mennyire nem babonásak a manchesterieknél. Hiszen egyik játékos sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és hamar távozott. De kik voltak ők?

A holland előtt a japán Shinji Kagawa viselte a mezt. 15 millió fontért  érkezett 2012-ben a Dortmundtól, majd két sikertelen szezon után vissza is tért oda. Közelében sem volt németországi formájának, de még mindig jobban teljesített, mint akik előtte viselték az elátkozott számot.

A  francia Gabriel Obertan legalább olcsó volt, 3 millió fontért érkezett. Ugyanakkor Sir Alex Ferguson egyik legnagyobb melléfogásának tartják. Összesen 13 bajnokin játszott, de szinte semmit sem mutatott magából. Egyetlen pozitívuma, hogy jobb volt, mint mezének előző viselője.

Az angolai-portugál Manuchóról csak a legelvetemültebb futballrajongók hallottak. 2007-ben nagy reményekkel érkezett az Old Traffordra, de hamarosan kölcsönadták. A következő években pedig már csak elvétve került pályára. Végül Spanyolországba távozott, egy érthetetlen igazolás fájó emlékét hagyva a United szurkolóiban.

Depaynak tehát van mitől tartania. Ugyanakkor az is igaz, hogy a szám viselői mindig jobban teljesítettek elődjüknél. Ez azonban még nem jelent garanciát a kiugró sikerre. Kezdhetnek félni a manchesteri vörösök drukkerei?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?