OLDALVONAL

Elárulta a titkait a riói olimpia magyar hőse

Vívósztárunk, Imre Géza a tapasztalatait, élményeit, tanácsait gyûjtötte csokorba a könyvében.
  • Szerző: vav

A már szinte megnyert, mégis elvesztett riói olimpiai döntőre utaló Fehérarany címmel jelent meg Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző önéletrajzi kötete.

A kiváló sportember elmondta: ha valaki arannyal tér haza egy olimpiáról, azt mindenki megismeri, mindenki vele akar fotózkodni, ezzel az ezüstéremmel viszont olyan tapasztalatokat szerzett, melyekből egész életében táplálkozhat.

"A könyv címe is valahonnan innen származik"

- tette hozzá.

A kötet társszerzője, Pietsch Tibor újságíró azt mondta az MTI érdeklődésére: Imre Géza annyi biztatást és szeretetet kapott az elvesztett döntő után, hogy szinte győztesnek érezhette magát.

A kötetben kirajzolódik Imre Géza pályafutása, de egyben útmutatás is. Fiatal sportolók, világbajnokságokról és olimpiákról álmodó gyerekek és szüleik meríthetnek belőle. Személyes példákon keresztül abban is segítséget nyújt, miként lehet feldolgozni sikert és kudarcot.

"Csak leírtuk a tapasztalataimat. Minden fejezet végén van egy-két gondolatom az adott témáról.

Nem kell feltétlenül egyetérteni velem, de gondolatébresztőnek, vitaindítónak mindenképpen jók lehetnek

- mondta Imre Géza az M4 Sportreggeli című műsorában.

A hazai párbajtőrvívás elmúlt több mint két évtizedének meghatározó alakja mesél álmokról, nehéz döntésekről, a fejezetek végén pedig átgondolja élete egy-egy szakaszában hozott döntéseit, és elmondja, apaként, illetve edzőként mit tanácsol annak, aki hasonló helyzetbe kerül. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent könyvet a budapesti könyvhét keretében vasárnap 13 órától dedikálja a Vörösmarty téren.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?