OLDALVONAL

El kell hagynia Európát a magyar sztárbírónak

De nem büntetésből, hanem megtiszteltetésből. Az öreg kontinenst rajta és a kollégáin kívül egy szlovén segítő fogja képviselni a rangos tornán.
  • Szerző: HBK

December 11-18. között rendezik meg idén a labdarúgó klubvilágbajnokságot Japánban. A tornán hét csapat vesz részt, minden kontinensről csak egy bírói csapatot hívnak meg, az UEFA idén Kassai Viktort, Ring Györgyöt és Tóth Vencelt választotta ki, ők fogják képviselni Európát.

„Nagy megtiszteltetés ez a számunkra, hiszen magyar játékvezetői csapat még sosem kapott lehetőséget, hogy részt vegyen a klubvilágbajnokságon. Minden kontinens egy bírói gárdát delegálhat, Európából mi képviselhetjük majd az UEFA-t, és persze Magyarországot. A tornán nyolc mérkőzésen dirigál majd a hat csapat”mondta a hírrel kapcsolatban Kassai Viktor az mlsz.hu-nak.

A magyar gárda egy szlovén segítővel, Damir Skominával egészül majd ki, aki videobíróként lesz majd jelen az eseményen.

A tornán a hat kontinentális bajnokcsapat mellett a rendező ország egy együttese indulhat még. 2016-ban december 11. és 18. között rendezik a viadalt Japánban, Európát a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid képviseli.

Mindez azt is jelenti, hogy Kassai az NB I 19. fordulójában nem fog meccset vezetni, azt a fordulót december 10-én tartják, lesz Haladás–Videoton, Újpest–Diósgyőr és Ferencváros–MTK találkozó is azon a szombaton. A következő körben már szerephez juthat Kassai, mert arra csak 2017 februárjában kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?