OLDALVONAL

Egerszegi Krisztina új szerepben, nem hinnéd, kit támogat a bajnoknő

Késely Ajna a példaképénél szilveszterezett. Elárulta, miről beszél neki ötszörös olimpiai bajnokunk.
  • Szerző: vav

Az úszók országos bajnokságának egyik legnagyobb meglepetését Késely Ajna szolgáltatta. A 15 éves szupertehetség Hosszú Katinkát és Kapás Boglárkát is legyőzve nyert aranyérmet 400 méteres gyorsúszásban. A magyar úszósport nagy reménysége az M4 Sportreggeli című műsorában a vele kapcsolatban mindig felemlegetett legendához, Egerszegi Krisztinához fűződő különleges kapcsolatáról is elárult titkokat.

Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, szoktunk beszélgetni, most is gratulált nekem. Amúgy náluk is szilvesztereztem, a fiánál

- utalt Ajna úszó- és kortársára, a szintén nagyon tehetséges Vigassy Bálintra.

Késely Ajna azt is elmondta: gyakori beszélgetéseik során Egerszegi leginkább arról mesél neki, hogy anno neki milyen érzései voltak fiatalon befutott, sikeres úszóként.

"Nem a technikáról vagy ilyesmiről szokott tanácsokat adni. Olyan kérdéseket nem is teszek fel neki, hogy hogyan ússzak, ez nyilván az edzőm dolga."

Miután gyakran Egerszegi Krisztina utódaként emlegetik, felmerül a kérdés, hogy nem jelent-e nagy terhet Ajnának az összehasonlítás.

"Számomra ez nem jelent nyomást, nem nehéz. Egyszerűen örülök annak, hogy amit csinálok, annak van eredménye. Ezért kell mindent megtennem nap mint nap az uszodában, beugrani a hideg vízbe minden nap. Szóval számomra ez nem teher.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?