OLDALVONAL

Edzői papír nélkül is Gera Zoltán a legjobb választás

Óriási megtiszteltetés érte Gera Zoltánt. Az idén visszavonult labdarúgót választotta egyik segítőjének Marco Rossi új magyar kapitány.
  • Szerző: sk

Gera Zoltán lett Marco Rossi szakmai stábjának egyetlen magyar tagja. Az utóbbi két év évtized egyik legjobb magyar labdarúgóját az olasz szakember úgy választotta ki, hogy az idén nyáron visszavonult legendának még edzői papírja sincs. Gera ugyan elkezdte az MLSZ-ben a képzést, de egyelőre nem fejezte be tanulmányait.

Kinevezése így is teljesen érthető, hiszen ki tüzelhetné, motiválhatná jobban a fiatal magyar játékosokat, mint az egész világon megbecsült Gera. A 39 éves sztárnak ez is lesz az elsőszámú feladata, miközben tanulhat is Rossitól.

"Teljesen más lesz edzőként visszajönni a válogatottba, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de itt biztos kell majd idő, hogy megszokjam a körülményeket... A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak" – nyilatkozta a szövetség honlapjának Gera, aki a világbajnokság alatt tévés szakértőként is bebizonyította, a pályán kívül is ért a focihoz.

Gera 2002 és 2017 között 97 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, s összesen 26 gólt szerzett. A fénypont a 2016-os Eb volt, ahol a portugálok ellen szerzett találatát a torna legszebb góljának is megválasztották. Mostantól rajta is múlik, hogy a csapat ott lesz-e a 2020-as, Budapesten is megrendezett kontinenstornán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?