OLDALVONAL

Dzsudzsákot szorítja az idő, marad orosz fogságban?

Tovább tart a kötélhúzás a magyar szélső ügyében. A játékos menedzserének már elege van az álhírekből. A Hertha és a Dinamo érdeke ugyanaz, csak idő kérdése, hogy mikor állapodnak meg.

A Bild cáfolja a Nemzeti Sport értesülését, mely szerint Dzsudzsák Balázs ügyében megállapodott egymással a Hertha és a Dinamo Moszkva. Mégis minden jel arra utal: a következő napokban felgyorsulhatnak az események.

A %% segít kiigazodni a sokszor egymásnak ellentmondó hírek között.

Már csak Dárdai Pál személye miatt is komolyabbnak tűnik ez az ügy, mint azzal a több tucatnyi klubbal, amelyekkel a sajtó az utóbbi években összeboronálta a magyar szélsőt. A Laziótól a Liverpoolon és az Atlético Madridon át az Interig - valószínűleg maga Dzsudzsák, de még a menedzsere sem tudná felsorolni mindet puskázás nélkül.

A menedzsernek is elege van

Vörösbaranyi József a %%-nak elmondta, továbbra sincs konkrétum Dzsudzsák átigazolása kapcsán. Habár számos csapattal kapcsolatba hozták a Dinamo játékosát, a menedzser nem foglalkozik a pletykákkal.

Ha minden megjelent cikkre reagálnék, akkor hetente kéne cáfolnom a híreket.

A berliniek hétfőn hagyták el az ausztriai edzőtáborukat. Dárdai Pál vezetőedző zárásul részletesen beszélt érzéseiről a sajtómunkásoknak. Noha eddig semmit nem tudtak kihúzni belőle a tervezett igazolásokkal kapcsolatban, az utóbbi napokban megtörte a csendet.

Egyelőre ő is hol kinyitja, hol becsukja a kiskaput legfőbb kiszemeltje előtt. Szombaton még a szélsőt dicsérve elmondta: drága, de...

Az utóbbi években már többször is sikerült összehozni hasonló igazolásokat.

Ehhez képest hétfőn már így nyilatkozott az erősítési terveiről:

Nem lenne rossz, ha jönne még egy belső védő.

Vagyis nem kapust és nem is támadó középpályást vár – noha a magyar sajtó már „eladta” a Herthának Dzsudzsákot és a Fradiból Dibusz Dénest is.

Tény és való: a német klub végre talált új mezszponzort, amelyből akár futná is az erősítésre. Igaz ez még akkor is, ha az internetes fogadóiroda évi 6 millió eurója (közel 1,9 milliárd forint) csak pótolja az eddigi főtámogató kiesését.

Türelemjáték

Hogy mennyire őszinték a nyilatkozatok és a sajtónak kiszivárogtatott hírek, vagy mennyire a háttérben folyó alkudozásokat befolyásoló sakklépések, nem tudni.

Az idő mindkét klubot sürgeti: miután Dzsudzsák moszkvai szerződése év végén lejár, és akkor ingyen távozhat, így az értéke napról napra csökken. A Herthánál ugyanakkor nagy szükség lenne a támadórészleg megerősítésére a közelgő szezonrajt előtt.

Vagyis a felek érdeke ugyanaz: mielőbb nyélbe ütni az üzletet. Csak az a kérdés, hogy a Dinamo enged előbb a magyar sztárjáért remélt összegből, vagy a berlini vezetők bólintanak rá végre Dzsudzsák árára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?