OLDALVONAL

Durva óvintézkedések mellett edzésbe állt Gulácsi Péter és csapata

Kimozdulhattak otthonról a lipcsei focisták, de sok szabályt be kell tartaniuk. Ilyen infrastruktúrával könnyű.
  • Szerző: vav

Egyelőre nem tudni, mikor és milyen formában indulhat újra a koronavírus-járvány miatt félbeszakított német labdarúgó-bajnokság, de a Bundesligában dobogó, BL-negyeddöntős RB Leipzig egyhetes házi karantén után megkezdte az edzéseket. Igaz, Gulácsi Péter, a térdsérüléséből lábadozva még egyénileg tréningező Orbán Willi és társaik csak különleges óvintézkedések betartásával találkozhattak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram/gulacsi32

 

„Ez messze volt egy klasszikus csapatedzéstől”

- idézte a Sport1.de a sportigazgató Markus Kröschét a pénteki tréningekről.

Julian Nagelsmann vezetőedző irányításával a focisták több kis létszámú csoportra osztva, három pályán gyakoroltak. Szigorúan ellenőrizték, hogy mindannyian egyedül autózzanak az edzőközpontba, ahol a pályán és a pályán kívül is tilos volt mindennemű testi érintkezés.

Az öltözőkbe be sem tették a lábukat: mindenki a saját, neki fenntartott szobában öltözött át, ott is zuhanyoztak a játékosok, és a két gyakorlás között ott szolgálták fel nekik a külön-külön elfogyasztott ebédet is.

„Boldogok lehetünk, hogy ilyen remek infrastruktúrával rendelkezünk”

- örvendezett Krösche, aki kiemelte: az otthon töltött hét végén a focisták végre újra azt tehették, amit a leginkább szeretnek, futballozhattak. Ha nem is testi kontaktussal, de gyakorolhatták a lövéseket és a passzokat. Ezeket az edzéseket mindaddig folytatják, amíg a hatóságok meg nem tiltják a közlekedést.

Hasonló edzések a magyar futballcsapatoknak sem tiltottak (az MLSZ csak javasolta a tréningek felfüggesztését a fertőzésveszély miatt). Hasonló lehetőségek – például a külön szobák minden játékosnak – azonban itthon nem állnak rendelkezésre. A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila például a Borsnak elárulta: a jövő héttől úgy terveznek kiscsoportos foglalkozásokat tartani, hogy a focistáik már átöltözve érkeznek otthonról.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?