OLDALVONAL

Dráma Zuglóban: életveszélybe került egy férfi az uszodában

A BVSC úszómesterei viszont résen voltak, és sikerült megakadályozniuk a tragédiát. A kiérkező mentők is szakszerû életmentésről beszéltek.
  • Szerző: HBK

Drámai jelentek játszódtak le a hét elején a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában: egy 50 év körüli férfi elsüllyedt a medencében, miután eszméletét veszítette. Szerencsére nem lett tragédia az esetből.

A BVSC úszómesterei azonnal reagáltak, kiemelték a vízből a férfit, és megkezdték a szakszerű életmentést.

„A mentők kiérkezéséig – ez hívás után tíz percet vett igénybe – négy-öt kollégánk kezdte meg az újraélesztést, mindenki tudta, mi a dolga. Előkerült a defibrillátor készülék is, amelyet végül nem kellett használni. Ott volt a helyszínen egy kardiológus vendég is, aki csak annyit mondott, végtelenül profin kezelte az uszoda a helyzetet, neki nem is kellett semmi csinálni. A mentők – akiknek aztán sikerült stabilizálni az úr állapotát, és az Uzsoki Kórházba szállították – is szakszerű életmentésről beszéltek”mesélte el a részletes történetet a BVSC ügyvezető elnöke, Szentpáli Gábor.

„Borzasztó belegondolni, hogy öt-nyolc éve, amikor sokmilliós tartozása volt az egyesületnek, mi történt volna egy ilyen esetben. Régen négy medencére jutott egy ember, hála istennek, már nem itt tartunk, és korszerű eszközök állnak a rendelkezésünkre. Figyelünk az emberekre” – tette hozzá Szentpáli.

És ezeket olvastad már?