OLDALVONAL

Döntöttek, így változik Bernd Storck fizetése

Pluszmilliókat kapnak a legjobban kereső edzők és sportolók. A szövetségi kapitány a legnagyobb nyertes.
  • Szerző: vav

Nem várt milliókkal gyarapodnak a Magyarországon legjobban fizetett edzők és sportolók. Az adócsomag módosításával az eddigi 125 millió helyett már 250 millió forintos jövedelemig igénybe vehető a kedvezményes ehós adózási forma. A legnagyobb nyertes a labdarúgó-válogatott andorrai bukása után kirúgás előtt álló (?) szövetségi kapitánya, Bernd Storck lehet.

A "mellékállásban" az MLSZ sportigazgatójaként is dolgozó német szakember a Blikk cikke szerint évente bruttó 1,7 millió eurót keres. A mintegy 520 millió forintnyi bérből a levonások után eddig évi 367 millió forint érkezett meg a számlájára, ez azonban most felemelkedhet 392 millióra. Azaz Storck 25 millióval többet kaphat kézhez.

A bajnoki ezüstérmes Videoton új szerb vezetőedzője, Marko Nikolics a hírek szerint évente 250 millióért írt alá. Õ tisztán az eddig számított 189,4 millió helyett immár 212,5 millió forintra számíthat. Jól jár a legjobban fizetett sportolóink közül például Nagy László is. A világválogatott veszprémi kézilabdázó közel 20 millióval lesz "beljebb". A 231,7 millió forintos béréből eddig 177,2 milliót kapott kézhez - ez most 197 millióra nő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?