OLDALVONAL

Dárdainak keményen beszóltak, ezt nem teszi zsebre

Kinyílt a fiatal focista csipája. Nem először szúr vissza korábbi játékosa a magyar edzőnek.
  • Szerző: vav

Hetek, sőt hónapok teltek el azóta, hogy Dárdai Pál kissé neheztelően nyilatkozott Mitchell Weiserről. A 24 éves német futballista azóta 12 millió euróért (3,9 milliárd forint) a Bayer Leverkusenhez igazolt a Herthától - és most látta elérkezettnek az időt, hogy visszaszóljon berlini edzőjének.

Az ügy előzménye: Dárdai az előző idény utolsó Bundesliga-meccse előtt megkérdezte elvágyó sztárját, hogy akar-e búcsúzóul játszani az RB Leipzig ellen (2-6). A Hertha-szurkolók akkor már gyakran nemtetszésüket fejezték ki Weiser rossz játéka és hozzáállása miatt, ezért kérdéses volt, hogy fogadnák a lelátón, kivált a távozásáról szóló hírek hallatán. A magyar edző szerint a focista flegmán csak ennyit válaszolt a kérdésére:

"Nem tudom..."

Erre Dárdai inkább kihagyta a keretből is.

"Ha az edző úgy gondolja, hogy ilyesmi a nyilvánosságra tartozik, akkor én is sok mindent kipakolhatnék arról, amiket ő mondott. Én mégsem teszem, nem érzem szükségesnek. Mindenki láthatta, hogy tavasszal négyszer a keretben sem voltam, háromszor pedig kilencven percig a kispadon ültem. Mindig játszani akartam, de átverni sem hagyom magam"

- mondta most az U21-es Európa-bajnok középpályás.

Weiser a leverkuseni reményeivel kapcsolatban is finoman odaszúrt Dárdainak és a kritikusok szerint túl védekező stílusú játékának:

"A leverkuseniek már ifikorom óta érdeklődtek irántam. Többször is szerződtetni próbáltak, most pedig egyszerűen minden összejött,

az edzővel és a támadó felfogású játékkal, ami jól fekszik nekem

- mondta Mitchell Weiser.

Korábban Sandro Wagner is bosszúsan nyilatkozott Dárdairól, miután el kellett jönnie a Herthától.

És ezeket olvastad már?