OLDALVONAL

Dárdaiért rajong a németek sztárja

Minden idők egyik legsikeresebb szakembere, Ottmar Hitzfeld bókol a Hertha magyar trénerének.
  • Szerző: HG

Nem csak a berlini szurkolók és vezetők értékelik Dárdai Pál munkáját. A Hertha megmentőjének egy ügyes húzásáról még Ottmar Hitzfeld is elismerően nyilatkozott. Az edzőlegenda a hétvégén a BL-döntő miatt járt a német fővárosban. Az Olimpiai Stadionban a Hertháról is szót ejtett.

A Generális kiszúrt egy finom edzői döntést Dárdainál. Mint a svájci válogatott korábbi sikeres szövetségi kapitánya, most is kiemelten figyeli volt játékosai sorsát. Közülük Valentin Stocker és Fabian Lustenberger is a Herthát szolgálja. Az edzőlegenda szerint mindketten fejlődnek Pali kezei alatt.

Előbbit ráadásul a magyar edző húzta elő a talonból, és adott neki új feladatkört. A brazíliai világbajnokság után Berlinbe szerződött középpályás eleinte nem sokat játszott.

Dárdai, a bűvész

A holland Jos Luhukay februári menesztése után Dárdai előhúzta a cilinderből, alapemberré tette Stockert. Méghozzá az addigi posztja, a bal szél helyett középre vonva. Ott aztán 3 góllal és 6 gólpasszal zárta a szezont.

Szövetségi kapitányunk a Nemzeti Sportnak utóbb ki is emelte: a svájci három gólja nélkül csapata „ment volna a levesbe.” A Dortmund és a Bayern élén is BL-győztes, összesen 7-szeres német bajnok Hitzfeld szerint nagy húzás volt beljebb vezényelni a játékost.

Sokkal inkább a centrumban játszik, mint Bázelben. Megvan hozzá a rálátása és a játékintelligenciája is.

Hitzfeld szerint, ha Dárdai irányításával Stocker végigdolgozza a nyári felkészülést, még nagyobb erőssége lehet a Herthának.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?