OLDALVONAL

100 millió eurós ütőkártya van Dárdai kezében

Minden jel arra mutat, hogy a magyar edzőé marad a Hertha Bundesliga-csapatának kispadja. Sok más érv mellett a pénz is Dárdai mellett szól.
  • Szerző: Ripost

Habár az új ügyvezető, Fredi Bobic hivatalosan csak jövő kedden áll munkába a Herthánál, egy sajtóértesülés szerint már döntött egykori csapattársa, Dárdai Pál jövőjéről. A bennfentesek úgy tartják, hogy a szakmai és emberi érvek mellett egy100 millió eurós (35 milliárd forint) összeg is a magyar szakember maradása mellett szól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Pál maradására utal szinte minden

Dárdai Pál maradására utal szinte minden
Fotó: AFP

A Hertha 100 millió eurós óriási vesztesége Dárdai edzői ütőkártyája – olvasható a Berliner Kurierban. Ez alátámasztja a Sport Bild cikkét, amely szerint Bobic már letette a voksát a magyar edző maradása, sőt szerződéshosszabbítása mellett.

Emellett szól természetesen a csapat kínkeserves benntartása a német labdarúgó-élvonalban, a klubhoz való kötődése, az őt támogató vezetők sora – és a koronavírus-járvány okozta tetemes veszteség is. A Hertha befektetője, Lars Windhorst az utóbbi két évben 374 millió eurót (130 milliárd forint) pumpált a klubba, amely ennek csaknem felét erősítésre költötte. Csakhogy az új játékosok sorával nemhogy nem tört előre, egyre hátrébb csúszott a csapat.

Dárdainak köszönhetően megmenekültek ugyan a kieséstől, de a folytatásban így is vissza kell venniük az eszeveszett költekezésből.

Míg egy új edző vélhetően teljes átszervezést kérne a vezetőktől, Dárdai éppen ellenkezőleg: azt hangsúlyozza, hogy nem szabad a korábbi ütemben igazolni, legfeljebb négy-öt helyen változtatna a kereten.

„Volt egy pillanat, amikor érezni lehetett, hogy a drágán húzóembernek igazolt játékosok még arra is képtelenek, hogy betartsák a taktikai rendet. A legfontosabb tanulság: jelenleg még nincs igazi csapata a Herthának. Nincs állandó kezdőtizenegy, nincs tengely. Egy ilyan összeomlás után megint nyolc-kilenc új játékost hozni, az nem megy”

- utalt Dárdai arra, hogy kevés célirányos igazoláson, „karakteres játékosokon” túl inkább az állandóságot, a csapat összerázódását tartja fontosnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?