OLDALVONAL

Dárdai titka: különös kabalával tartotta bent a Herthát!

Dárdai Pál gyorsan kitörölné a memóriájából az elmúlt fél évet. Vezetésével a Hertha kiidegeskedte, kiszundikálta a bennmaradást. Többek között így tálalta a német sajtó, hogy a berliniek nagy nehezen megkapaszkodtak a Bundesliga élvonalában.
  • Szerző: HG

Dárdai Pál csapatának, a Herthának az egygólos vereség is a bennmaradást jelentette a német Bundesliga utolsó fordulójában.

Szövetségi kapitányunk első értékelése így hangzott:

Szép, hogy Berlinben a következő szezonban is első osztályú Bundesliga-futball lesz. Az elmúlt fél évet gyorsan el akarom felejteni.

A Kicker tudósítása címében emelte ki a Hoffenheim 2-1-es győzelme ellenére: „Dárdai jokere betalált – Beerens boldogította Berlint”.

A fiatal magyar szakember a balhés világsztárja, Salomon Kalou helyére cserélte be a holland csatárt, akinek nyolc perc múlva szerzett gólja pontot nem, de biztos bennmaradást jelentett a Herthának.

A Bild szerint „A Hertha kiszundikálta magának a bennmaradást”, arra utalva, hogy a magyar edző februári kinevezése után hirtelen magához tért csapat a hajrára mentálisan elfáradt. Hiába biztosíthatta volna be már rég a bennmaradást, az utolsó hét fordulóban meccslabdákat kihagyva nyeretlen maradt.

Segített a kabala

A Berliner Zeitung szerint „A Hertha kiidegeskedte a bennmaradást”. Ezt alátámasztották Dárdai meccset felvezető szavai is. Eddig hihetetlen magabiztosságot, lelkierőt sugárzott magából a játékosai és a külvilág felé, de most a Bildnek elárulta: először várta fokozódó feszültséggel a meccset.

Egy szurkolótól kapott szerencsemalac-figurát is magával vitt a kispadhoz:

Nem vagyok babonás, nincsenek bevett hóbortjaim. Először lesz nálam egy kabala, eddig úgysem volt egyszer sem malacunk.

Az utolsó fordulóban tehát már kellett némi mázli is, de szövetségi kapitányunk így is teljesítette a minimális célt a berlini főállásában.

A Berliner Kurier ki is emelte, hogy „Dárdai teljesítette a misszióját”. A fiatal magyar edző számára eddig nem volt téma a szerződéshosszabbítása, az U15-ös ificsapat edzőjeként aláírt kontraktusa alapján, megbízott trénerként dolgozott. Most valószínűleg vezetőedzői szerződés és zsíros sikerprémium lehet a jutalma.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?