OLDALVONAL

Fiai dobják föl Dárdai szomorú születésnapját

Még az önkéntes vörösbor-megvonás vége sem vigasztalja a Hertha magyar edzőjét. Dárdai születésnapja idén keserédes, de azért van minek örülnie is.
  • Szerző: Ripost

Kedden ünnepli a 45. születésnapját Dárdai Pál, akinek a boldogságát idén beárnyékolja a Hertha BSC mélyrepülése. A berlini klub a hétvégi kétgólos dortmundi vereségével visszacsúszott a német labdarúgó-Bundesliga 16., osztályozós helyére. Sőt, csak jobb (pontosabban kevésbé rossz) gólkülönbségének köszönhetően előzi meg Szalai Ádám magára talált csapatát, a Mainzot. Dárdai születésnapja idén tehát nem a legszebb, de a fiai sikerei kárpótolhatják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Imádott csapata, a Hertha nehéz helyzete árnyékot vet Dárdai születésnapjára

Imádott csapata, a Hertha nehéz helyzete árnyékot vet Dárdai születésnapjára
Fotó: AFP

„Nem aludtam valami sokat. Azon gondolkodom, hogy lehetséges ez?”

- sopánkodott Dárdai születésnapja előtt. Leginkább abban bízhat, hogy a szezon hajrájában jönnek majd a meccseik a közvetlen riválisaik ellen.

Korábbi szövetségi kapitányunknak ebben a nehéz helyzetben alighanem még a magyar vörösbor sem esik majd olyan jól, mint máskor. Pedig már hagyomány, hogy az év elejétől a március 16-i születésnapjáig nem iszik alkoholt, most tehát már koccinthat a szeretteivel.

Ami most vigasztalhatja Dárdai Pált, az a fiai egyre jobb teljesítménye. A legidősebb, 21 éves Dárdai Palkó a MOL Fehérvár játékosaként bekerült a hazai U21-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretébe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MOL Fehérvár FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés

A középső fiú, a 19 éves Dárdai Márton pedig éppen apja irányításával tán a Hertha egyetlen dicsérhető játékosa. Miután a korábbi tréner, Bruno Labbadia már tavaly bedobta a mély vízbe, most sorozatban négy Bundesliga-mérkőzést végigjátszva, fiatal kora ellenére alapemberré nőtte ki magát. Pedig a Hertha az utóbbi másfél évben vagy 150 millió euróból (55 milliárd forint) erősített – erre a saját nevelésű ifjonc, az edző fia rendre jobbnak bizonyul a drágán vett focistáknál. A Berliner Kurier szerint legalábbis ő az egyetlen nagy nyertes, a sok vereség közepette is „csúcsteljesítményt nyújt”.

Nem Dárdai Mártonon (balra) múlt a Hertha dortmundi veresége

Nem Dárdai Mártonon (balra) múlt a Hertha dortmundi veresége
Fotó: AFP

„Dárdai Márton még csak tizenkilenc éves, de már úgy játszik, mintha harminc lenne. A bal lába pedig egy fegyver: hosszan rúgja előre a labdákat, és azok csapattárshoz is mennek”

- dicsérte Marcit Dárdai Pál, ügyelve arra, hogy ne a fiaként emlegesse.

A lap értékelése szerint a fiatal, ballábas védő mintha nem is ismerné az idegességet, és „a játéka olyan letisztult, mintha már évek óta a Bundesligában szerepelne”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?