OLDALVONAL

Dárdai rokkantnyugdíjas, a könyvét a felesége cenzúrázta

Sokan vártak már Pál könyvére. A Hertha Berlin fiatal fociedzője a múltról és a jövőről is őszintén vall.
  • Szerző: szz

El sem olvasta még a róla szóló könyvet Dárdai Pál. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányáról, a Hertha Berlin vezetőedzőjéről önéletrajzi mű jelent meg Pál könyve címmel.

A szakmabeliek között szemérmetlenül fiatal, 40 éves mester a legjobb emberre, a feleségére bízta a cenzor szerepkörét.

Én még nem olvastam, majd jövő héten a Balatonon megteszem. A lényeg, hogy a feleségem, Mónika lektorálta. Átengedett mindent, úgyhogy nagy baj nem lehet vele

- fogalmazott a könyvbemutatón a tréner, akit különböző kiadók évek óta ostromoltak a regény miatt, hosszas ellenállás után sokak örömére beadta a derekát.

Elmondása szerint Pietsch Tibor társszerzővel egy hét alatt vették fel az anyagot. Dárdai mesélt az életéről, sikerekről, kudarcokról, tragédiáról, öccse és édesanyja elvesztéséről is. A mű egyelőre magyar nyelven jelenik meg, de ismerve a klubikon berlini népszerűségét, nem kizárt, hogy esetleg kiadják majd német nyelven is.

A tréner az elmúlt negyven év mellett beszélt a jövőről is. Elmondása szerint egyelőre nincs az a klub, az a pénzösszeg, amiért otthagyná Berlint és a családját.

Életre szóló szerződésem van a Herthánál, nekem így jó. Ráadásul Bence fiam még csak tízéves, hogy hagyhatnám ott őket?

- fogalmazott Dárdai, aki idén nyáron élete második nagy tornájáról marad le.

1996-ban sérülés miatt nem utazhatott az atlantai olimpiára, most pedig már nem vele utazik a válogatott az Eb-re.

Sosem voltam még ilyen eseményen, így nem tudhatom miről maradok le. Aminek örülök, hogy korábbi harcostársaim közül Király Gábor kiélvezheti az Eb hangulatát

- mondta Dárdai, aki 10 napig ott lesz Franciaországban, az MTVA-t segíti a magyar meccseken szakkomentátorként.

Végezetül egy titkot is elárult: Németországban őt már nyugdíjasként tartják számon. Pályafutása során ugyanis súlyos sérülést szenvedett, ezért rokkantnyugdíjasként havonta kap egy kisebb összeget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?