OLDALVONAL

Dárdai összekacsintott a gyújtogató szurkolóival

Máris szép karácsonyi ajándékokat kapott a Hertha mestere. A csapata és a sors(olás) is megajándékozta a magyar edzőt. Még a szektort "felgyújtó" drukkerekkel is elnéző volt.
  • Szerző: vav

Nürnbergi győzelme után tavasszal is tovább álmodhat a Német Kupa berlini döntőjéről Dárdai Pál és a Hertha. Az idén a bajnokságban is remekelő fővárosi csapatnak ráadásul a következő, negyeddöntős ellenfele is minimum verhető: február 9-én vagy 10-én a legjobb nyolcas mezőny leggyengébbje, a másodosztályban 10. Heidenheim vár a Dárdai-csapatra.

A Hertha tehát elkerülte a Bayern Münchent, a Borussia Dortmundot és a többi élvonalbeli riválist. A nyáron még kinevetett, most már komolyan vett magyar edző tehát továbbra is jó úton van afelé, hogy tényleg bevezesse a csapatát az 1985 óta Berlinben rendezett, de mindig csak a lelátóról figyelt német kupadöntőbe.

Dárdai a negyeddöntő sorsolása után kiemelte: tisztel minden csapatot, minden ellenfelet, de…

Jön a karácsony: a nürnbergi győzelmünkkel megajándékoztuk magunkat és a szurkolóinkat. És a Heidenheimmel a sorsolást végző Carsten Lichtlein is szép ajándékkal lepett meg minket.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a vendégszurkolók alakításáról is kérdezte egy újságíró a magyar edzőt.

Az első gól után valósággal felgyújtották a szektorukat a pirotechnikai eszközökkel. A klub emiatt súlyos büntetésnek néz elébe, de Dárdai csibészes mosollyal kezelte a kérdést.

 

Ilyenkor természetesen azt kell mondani, hogy ajjaj, ez nem szép dolog. Kérem a szurkolóinkat, hogy legközelebb ne csinálják, mert nem egyezik a mentalitásunkkal

- mondta Dárdai végig mosollyal a szája szegletében, de hozzátette: "olyan sokáig csak nyeltek, hogy most, egy ilyen sikeres időszakban kicsit előrehozták a karácsonyt. Még egyszer, elnézést emiatt, remélem, legközelebb fordul elő.”

És ezeket olvastad már?