OLDALVONAL

Dárdai óriási tervein ámul a világ: sztárokkal erősítene

Erre mindenki fölkapta a fejét. Igazán nagy dobásokról beszélt a Hertha BSC magyar vezetőedzője.
  • Szerző: vav

Dárdai Pál jókedvűen viccelődött egy tévéműsorban, miután a Hertha a német labdarúgó Bundesliga 24. fordulójában 0-0-ra végzett a Bayern München vendégeként.

Így üzent Arjen Robbennek és Franck Ribérynek:

Ha már nincs kedvük Münchenben maradni, mi örömmel várjuk őket. Nálam mindketten biztos tagjai lennének a kezdőcsapatnak.

Remélem, a menedzserünk, Michael Preetz nem haragszik, hogy ilyen ajánlatot tettem"

- mondta Dárdai, aki természetesen tisztában van vele: ha lelépti díjat nem is kéne fizetni Robbenért és Ribéryért, a fizetésüket nem bírná a Hertha költségvetése.

A magyar szakember arra utalt, hogy a két 34 éves szélső egyre kevesebb játéklehetőséget kap a Bayern sztárcsapatában. Robben legutóbb hangot is adott az elégedetlenségének:

"Ha kimondanám, amit gondolok, akkor reggel mehetnék rapportra Rummenigge úrhoz"

- zsörtölődött Robben, amiért múlt kedden csak csere volt a Besiktas elleni hazai BL-nyolcaddöntőn (5-0).

Dárdai poénja után a Hertha Twitter-csatornáján is rátettek egy lapáttal a fővárosiak:

Azaz:

"Berlin sokkal szebb Münchennél. A kék szőnyeget kigurítva: Dárdai Pál a Sport1 Doppelpass műsorában a Spree partjára csalta Arjen Robbent és Franck Ribéryt!"

Dárdai egyébként komolyabb tervekről is beszámolt: eszerint idővel a holland Ajaxhoz hasonló utat járna be a Herthával. Sok pénz híján saját nevelésű fiatalokkal érne el sikereket.

A bravúros hetedik és hatodik helyezések után idén valamivel gyengébben szerepel a Hertha a Bundesligában, de Dárdai megfiatalított, jelenleg tizenegyedik csapata így is gondoskodott már egy-két bravúrról. A Lipcsében és Leverkusenben aratott győzelmek után, hétvégén a hazai pályán öt hónapja pontot sem vesztett Bayern München nem bírt (0-0) a berliniekkel.

És ezeket olvastad már?