OLDALVONAL

Dárdai kikészült, napokig aludni sem tudott!

Több mint egy hete nem beszél arról, hogy német kenyéradói elparancsolták a magyar válogatott mellől. Kikészült, de tényleg csak a légkondi hiánya miatt nem aludt?
  • Szerző: VaV

Múlt hét elején robbant a bombahír: Dárdai Pált letiltotta válogatottunk mellett betöltött „másodállásáról” klubcsapata, a Hertha.

Utóda, Bernd Storck múlt keddi bemutatásán elhangzott: a fiatal magyar szakember előbb összeszedi a gondolatait, de egy-két nap múlva beszél majd a döntésről és az érzéseiről. Pali azonban azóta sem szólalt meg a szívügyének tekintett kérdésben.

A %% kérdésére Sztancsik Tamás, a labdarúgó-válogatott sajtófőnöke elmondta: a hét közepe táján várható, hogy Dárdai is elmondja véleményét a fájdalmas döntésről.

Dárdai kikészült

A berlini csapat a bejelentés óta, hétfőig Ausztriában edzőtáborozott. Zárásként számos lap újságírójának nyilatkozott az edző. Beszélt a berlinieket érintő apró-cseprő ügyekről, a céljairól (10 ponttal több a tavalyinál), álmairól (kupadöntő Berlinben), sőt még arról is, hogy kikészült, mert klímaberendezés híján napokig alig tudott aludni a melegtől a hotelszobájában.

Csakhogy a magyarországi munkáról, illetve annak befejezéséről egy szót sem ejtett a terjedelmes interjúkban. Pedig nehezen elképzelhető, hogy a német kollégák nem kérdeztek rá a hónapokig tartó kötélhúzás végére, mégsem említették meg.

Valójában arról lehet szó, hogy Dárdai Pál a párhuzamos munkája közben is kínosan ügyelt arra, hogy szétválassza a Hertha és a válogatott ügyeit.

Nehezményezte is, amikor idehaza vagy odakint az újságírók a másik munkájáról, netán a klubja és az MLSZ közötti állóháborúról faggatták. Kivált így lehetett vele az előtte álló, nehéznek ígérkező szezon szempontjából kulcsfontosságú edzőtábor során, ezért a munkájába temetkezett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?