OLDALVONAL

Dárdai a klubváltásról beszélt: erre senki sem gondolt

Szóba jöhet akár Dortmund is, vagy esetleg újra a magyar válogatott? Válaszolt a Hertha magyar edzője.
  • Szerző: vav

Valószínűleg távozik a Dortmund kispadjáról Thomas Tuchel, és az utódáról már nagyban találgat a német sportsajtó. Lucian Favre (Nice), Diego Simeone (Atlético Madrid), Jorge Sampaoli (Sevilla) és Julian Nagelsmann (Hoffenheim) mellett akár az ősz legjobb Bundesliga-edzőjének választott Dárdai Pál is benne lehet a pakliban. Csakhogy még ha el is tekintünk az emlékezetes összezördülésüktől, a Hertha magyar őskövülete hallani sem akar másik csapatról és városról.

Hová kéne mennem a Herthától? Négy-ötévente felújítják az öltözőnket, az mindig olyan, mint egy klubváltás

– viccelődött a Spox interjújában, amikor ezredszer is felvetődött a téma vele kapcsolatban.

Dárdai pár hete elismerte: az utóbbi időben több német és külföldi klub is megkörnyékezte. Köztük volt az anyagilag jól eleresztett Wolfsburg, sőt egy még nagyobb nevű csapat is – de még csak meg sem hallgatta az ajánlatokat. Pedig például a dortmundi lehetőségek fényévnyire vannak a Hertha előtt.

Mint mindig, most is elmondta: később szívesebben visszatérne az ifikhez, ami szerinte "a világ legszebb munkája, stressz nélkül".

Egyelőre legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy idővel visszatér a magyar válogatott élére. De ezt is csak évek múltán:

El tudom képzelni, hogy egy napon újra a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek.

De jelenleg nem elégítene ki az, hogy csak minden második hónapban van egy meccsem. A napi munkát megfizethetetlennek tartom"

– mondta Dárdai Pál.

És ezeket olvastad már?