OLDALVONAL

Dárdai 13 éves legkisebb fia fontos szerepet kapott a Herthában

Bence szerencsét hozott apjának és csapatának a német Bundesligában. Folytatás a Dortmund ellen?
  • Szerző: vav

A Hertha BSC az előző hazai Bundesliga-mérkőzésén szerezte meg az első idei bajnoki győzelmét (2-1 a Mainz ellen) az Olimpiai Stadionban. Korábban már-már elátkozottnak tűnt odahaza Dárdai Pál csapata. A Bild szerint nem akárki hozta meg a berliniek szerencséjét: Dárdai Bence, a magyar vezetőedző 13 éves legkisebb fia.

A Hertha U14-es korosztályos csapatának tehetséges középcsatára éppen a hazai kispad előtt volt labdaszedő a német bajnokin.

Tényleg szerencsét hozott nekünk. Talán minden hazai meccsünkön be kéne vetni

- viccelődött Dárdai Pál.

Mint kiderült, Bence csak beugró volt. Alapesetben nem a Hertha serdülői, hanem partnervárosok és környékbeli klubok focistapalántái látják el a labdaszedői feladatokat. A Mainz ellen azonban kevesen voltak, így kapott szerepet az edző fia is. A Hertha legközelebb, szombaton a bajnoki címért küzdő Borussia Dortmundot fogadja (18.30, tv: Sport1), azaz megint ráférne a Dárdai-csapatra egy jó adag szerencse.

"Nem az én hatásköröm, de nem lenne ellenemre"

- válaszolta a magyar tréner a kérdésre, hogy Bence fia újra labdaszedőként segíti-e majd.

Dárdai három fia közül a legidősebb, a 19 éves Dárdai Palkó már az apja dirigálta felnőttcsapat, a középső, 17 éves Dárdai Márton pedig a Hertha U17-eseinek tagja. Mindketten korosztályos német válogatottak.

És ezeket olvastad már?