OLDALVONAL

Cseh Laci anyukája zöldségboltban, a vevőkkel szurkol a fiáért

A magyar úszófenomén édesanyja, Hoffmann Rozália a családi boltban nézte végig fia világbajnoki győzelmét. A vevők folyamatosan faggatják Laciról.
  • Szerző: Ripost

Minden erős gyermek mögött egy erős édesanya áll, és ez Cseh Lászlóra is igaz. Az úszófenomén mamája, Hoffmann Rozália képzeletben a kazanyi világbajnokságon is „együtt úszik” fiával, aki már két érmet szerzett: 50 pillangón harmadik lett, míg 200-on világbajnoki címet nyert.

Klasszisunk édesanyja a %RIPOST%-nak elmondta, a vb-döntőt a család élelmiszer- és zöldségboltjában nézte végig.

Egyedül néztem a 200 pillangó döntőjét. Mindig beleélem magam, hátha valami plusz energiát adhatok. Végigúszom, illetve végigszurkolom az egészet.

Persze a halásztelki boltocska nem mindig üres, amikor Cseh Laci úszik. Olykor komoly szurkolótábor gyűlik ott össze.

„A 200 pillangó középdöntőjét öten néztük az üzletben. Előfordul, hogy a vevők éppen akkor jönnek be, amikor Lacika úszik, és együtt szurkolunk.”

A vevők ilyenkor kulisszatitkokra is kíváncsiak. Rendszeresen kifaggatják Cseh László anyukáját arról, hogy fia miként élte meg a sikereket.

„A legtöbb vevőmet jól ismerem, és mindig megkérdezik, hogy sikerült-e beszélnem Lacival. A szerdai aranyérem után szinte azonnal hívott. Azt mondta, nagyon boldog, de a többit nem árulom el, az már a kettőnk titka.”

Nem engedték le a vasmacskát

A londoni olimpián, 2012-ben egy, a mai napig emlegetett mondattal vigasztalta fiát az édesanya.

Amikor 400 vegyesen nem került a döntőbe, azonnal hívott. Próbáltam lelket önteni belé, és azt mondtam, nem dobjuk le a vasmacskát, megyünk tovább előre.

Sikerült továbblépni, hiszen Cseh László sajátos világrekordot döntött Kazanyban: ő lett az úszósport történetének első olyan versenyzője, aki hét világbajnokságon állt a dobogó valamelyik fokán.

Ezt nem lehet szavakba önteni, nagyon büszkék vagyunk rá.

Cseh Laci december 3-án ünnepli 30. születésnapját, vagyis a jövő évi riói olimpián ő lesz az úszómezőny egyik legrutinosabb tagja. Mamája a londoni játékokon a helyszínen szurkolt érte, de a riói utazás még kérdéses. Legfeljebb ismét a boltban szorít a fiáért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?