OLDALVONAL

Családi nyaralásért sincs jegy az NB I-es aranymeccsre

Kitört a fociláz Kispesten. Bármit megér a belépő a teltházas bajnoki döntőre. Honvéd-mez kerül a rendőrpáncél alá is.
  • Szerző: vav

Már hétfőn elfogyott minden belépő a bajnoki címről döntő Budapest Honvéd-Videoton mérkőzésre. 8516 szerencsés (köztük az előírtnál jóval népesebb, 1500 fős vendégtábor) szurkolhat a Bozsik-stadionban. Több ezer kispesti rajongó rekedt kívül, egy részük órákig tartó sorbaállás után koppant a pénztáraknál. Sokan azóta is kétségbeesett ötletekkel próbálnak jegyhez jutni. A %% a legfurábbak közül szemezgetett.

Egy hete több Honvéd-szurkoló kísérte el a csapatát Debrecenbe, mint ahányan olykor a hazai Bozsik-stadionban megjelentek a szezon során. Az NB I bajnoki címéért a favorit Videotonnal versenyt futó meglepetéscsapat végre lázba hozta az utóbbi években, évtizedekben a gondoktól elfásult drukkereit.

Marco Rossi csapatának hála, 23 év után lesz telt ház Kispesten. Akiknek már nem jutott jegy, különleges megoldásokkal is igyekeznek szerezni. Naponta telefonhívások és üzenetek tucatjaival nyaggatják a klubnál dolgozókat, és százával keresik a fölösleges belépőket a Facebookon. Vannak köztük egészen fura ötletek is.

Nyertem 2 db jegyet a Fradi-Újpest meccsre, de inkább a Kispest-meccsre mennék. (…) Egy csere érdekelne

– írta egy lány a Honvéd-szurkolók egyik közösségi csoportjában. Mondanunk sem kell: nem járt sikerrel az aranyos, de naiv próbálkozás.

„Ugye ez vicc volt?; 0 %; Kisesélyes; Megfontolom, mert irtózom a tömegtől”

– sorjáznak a válaszok.

Mások ajánlatai már sokkal jobban megérnék a jegytulajdonosoknak. Csakhogy a visszajelzések alapján az sem járt sikerrel, aki egyhetes családi nyaralást ajánlott föl két belépőért az aranymeccsre. A megjelölt falusi vendégház honlapja alapján ez közel 100 000-es értéket képviselt a két, eredetileg összesen 4-6 ezer forintos jegyért.

Hasonló áron próbált bejutni a Bozsik-stadionba az, aki 50 000 forintot ajánlott egy belépőjegyért egy online apróhirdetési oldalon. Mások 20 000-ért, illetve „a vételárnál jóval többért”, „bárhová, bármennyit megér”-felkiáltással, vagy „áron felül” keresték a jegyeket a hirdetéseikben.

A kereslet miatt valószínűleg jegyüzérek is felbukkannak majd a Puskás Ferenc utcában.

Kispest-mez a rendőrpáncél alatt

A jegy nélkül maradók közül még az a Kispest-rajongó a legszerencsésebb, aki lemaradt ugyan a belépőkről, de a kivezényelt rendőrök között „sisakban és testpáncélban” jelen lehet.

„De a testpáncél alatt ott lesz a vörös-fekete mez!!!”

– írta.

Aki belépőjegy híján sem akar kimaradni a közösségi élményből, a tévé helyett óriáskivetítőn is nézheti a bajnoki aranymeccset. A kispesti önkormányzat a Bozsik-stadionhoz közeli KAC-pályán (Katona József utca 3.) várja a szurkolókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?