OLDALVONAL

Bundagyanú, őrizetbe vették a magyar klubelnököt

Házkutatás, őrizetbe vétel, bundagyanú. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háza táján alaposan felpörögtek az események a hét közepén.
címkék:
  • Szerző: NN

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke jelezte a rendvédelmi szervek felé, hogy egyes, a kiesés elől menekülő klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét.

Ezt követően történt meg a Budapest Nyomozó Ügyészség munkatársainak közbenjárása június 7-én. A hatóság dokumentumokat, okiratokat foglalt le vesztegetés gyanúja miatt a Magyar Kézilabda Szövetség egyik irodájában.

A nyomozók hat személyt állítottak elő, s hallgattak ki.

Információink szerint egy vidéki klub elnökét is őrizetbe vették ezen a napon.

Kocsis Máté az MKSZ 2015-ös és 2016-os közgyűlésén is elmondta, hogy átvállalják a kluboktól a bírói díjak kifizetését, így 90 millió forinttal könnyítik a csapatok életét.

„Nem kerülhet az ország egyik legnagyobb sportága abba a gyanúba sem, abba a pillanatnyi rossz érzésbe sem, hogy itt nem a pályán dőlnek el a meccsek”

mondta el az elnök 2017 májusában.

 

Az biztos, hogy az ügynek lesz folytatása, hamarosan lehullhat a lepel az ügyben érintett csapatokról és személyekről, addig is az MKSZ az alábbi közleményt adta ki:

„A nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát. Ennek értelmében további információkat csak az ügy minden részletének ismeretében tudunk közölni.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?