OLDALVONAL

Borzalom, ennyi sérültet követelt a robbanás a BL-döntő alatt

Vizsgálják, hogy mi robbanhatott Torinóban a Bajnokok Ligája döntő alatt.
  • Szerző: mv

Az első hírek arról szóltak, hogy a pánikban körülbelül 200-an sérültek meg, de vasárnap reggel az olasz hatóságok már arról számoltak be, hogy a sebesültek száma ezerre tehető. A Piazza San Carlón körülbelül húszezer Juventus-drukker nézte a döntőt.

A sérültek többsége könnyebb zúzódásokkal és horzsolásokkal úszta meg az incidenst, de legalább hét embert a sürgősségi osztályon kellett ellátni, köztük egy hétéves kisfiút is, akit megtapostak a téren. Egyes hírek szerint egy hároméves gyereknek is nyoma veszett.

Szemtanúk szerint egy hangos durranás kelthetett riadalmat. Feltehetően petárda robbanhatott, amit pokolgépes detonációnak gondoltak. Az incidens után sok Juventus-mezes szurkoló visszatért a törött üvegpalackokkal, elveszített cipőkkel és táskákkal, szeméttel borított térre, és nézte tovább a meccset, mások pedig kétségbeesetten keresték hozzátartozójukat vagy barátjukat.

A rendőrség vizsgálja, hogy mi okozhatta a durranást. A Juventus most hetedszer veszített el BL-döntőt, ezúttal a Real Madridtól kapott ki 4-1-re.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?