OLDALVONAL

Borzalmas hónapokon van túl, legyőzte a gyilkos kórt a magyar sportoló

Balzsay Károly másodszor épült fel súlyos betegségéből, negyvenedeik születésnapját már tünetmentesen ünnepelhette.
  • Szerző: sk

Öt év alatt másodszor is legyőzte a rákot ifjabb Balzsay Károly. A profik táborában világbajnok ökölvívó tavaly év végén tudta meg, kiújult a betegsége. A bokszolók kapitánya nem állt le a munkával, ugyanakkor be kellett feküdnie a kórházba. Kemoterápia várt rá, majd őssejt-beültetés.

"Az első gondolatom az volt, hogy megint milyen pokoli nehéz lesz a családomnak. Persze, a gyerekek elég nagyok voltak már ahhoz, hogy megértsék ezt a helyzetet, s el tudtuk nekik magyarázni, hogy nem lesz könnyű, de van megoldás" - beszélt a borzalmas hónapokról Balzsay a Bllikknek.

Felesége és két lánya napi kapcsolatban volt a bokszolóval, igaz, a sterilszoba miatt legtöbbször csak telefonon tudtak egymással beszélni.
"Kőkemény fél év volt ez a feleségem számára is, nem is értem, hogy három-négy óra alvás mellett hogyan bírta mindezt. Az otthoni teendők mellett a lányokat ő vitte az iskolába, a leckében ő segített, miközben értem aggódott, valamint sterilizálta számomra a szobákat. És sokat segítettek a családtagok is."

Balzsay júniusban újra munkába állhatott, s a 40. születésnapját már szerettei körében ünnepelhette.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?