OLDALVONAL

„Boldog vagyok” – apja állapotáról is kérdezték Mick Schumachert

Érzelemdús beszélgetés kerekedett a Forma-2 friss bajnokának tévényilatkozatából. Rákérdeztek Michael Schumacher állapotára.
  • Szerző: vav

A jövőre már a Haas Forma-1-es pilótájaként versenyző Mick Schumacher az F2 újdonsült aranyérmeseként jelentkezett be Bahreinből a német RTL televízió egyik műsorában. A legendás sportriporter, Günther Jauch természetesen az apjáról, Michael Schumacherről is kérdezte a 21 éves autóversenyzőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így ünnepelt Mick (balra) a hétvégén, apja pedig 2006-ban
Fotó: AFP

„Nagyon fontos volt számomra, hogy bajnokként kerüljek a Forma-1 mezőnyébe. Ettől függetlenül ez egy óriási ugrás számomra, ott még sokat fejlődhetek. Hogy miként kezelem a nagy elvárást, ami apám miatt érződik velem szemben? Semmi kifogásom az ellen, hogy összehasonlítsanak vele. Végül is ő minden idők legjobbja, és az is marad számomra. Ezért bodog vagyok, hogy egyáltalán egy lapon emlegethetnek vele”

- mondta a „kis Schumi”.

Jauch óvatosan – és körülményesen – szóba hozta a hétszeres világbajnok egészségi állapotát is, amit a 2013-as síbalesete óta tabuként kezelnek.

„Karácsony közeledtével összegyűlnek a családok. Értem, hogy a családja évek óta konzekvensen hallgat az édesapja állapotáról. De azt is tudom, hogy a rajongók milliói üzennék a családjának: maradjanak egészségesek, pontosabban legyenek egészségesek. Remélem, ezt a fajta aggódást elfogadják önök négyen”

- szólt a kényes téma miatt kissé zavaros felvetés, amire Mick Schumacher is furcsán válaszolt.

„Igen, igen. Nem értettem pontosan a kérdést, de természetesen fontos, hogy mindannyian egészségesek legyünk”

- utalt a fiatal pilóta általánosságban a koronavírus-járvány nehézségeire.

A német sajtóban megjelent kommentárok szerint Mick vagy tényleg nem értette, miről akart kihúzni belőle valamit a riporter (nevezetesen az apja hogylétéről), vagy ügyesen kikerülte a kérdést. Egyes beszámolók szerint egy rosszalló pillantás is kísérte a válaszát, ami utóbbira utal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?