OLDALVONAL

Böde Dánielt a szurkolók szeretete mentette meg

Fellégezhetnek a Fradi-szurkolók, hiszen a decemberben kegyvesztetté vált Böde Dániel is elutazott a labdarúgócsapat törökországi edzőtáborába. Szerhij Rebrov, a fővárosiak vezetőedzője megbocsátott a csatárnak?
  • Szerző: ST

Böde Dániel 2012 óta erősíti a Ferencvárost, ahol óriási népszerűség övezi a mindig kritikus Fradi-tábor körében. Ezért is volt meglepő, hogy Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek ukrán vezetőedzője kirakta a keretből decemberben, miután Böde indulatosan vette tudomásul a lecserélését a Mezőkövesd ellen. A válogatott támadó egy hetes eltiltást kapott Rebrovtól, így kihagyta a Vidi elleni csúcsrangadót. A legnépszerűbb ferencvárosi szurkolói oldalon több mint háromezer hozzászólás érkezett a hírre.

A hétvégi viselkedése miatt Szergej Rebrov vezetőedző erre a hétre felmentette Böde Dánielt az edzések látogatása alól.

A büntetése azonban csak a Vidi elleni mérkőzésig érvényes, a januári felkészülést már együtt kezdheti meg a csapattal

– mondta el decemberben Böde eltiltásáról Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

 

Böde a csapattal tartott Törökországba

A napokban felmerült, hogy Böde Dániel távozhat a Fraditól, a Mol Vidivel is szóba hozták. A rutinos csatár azonban ott volt pénteken a Ferencváros Törökországba utazó repülőgépén. Ezzel szemben több posztriválisa - Kjartan Finnbogason, Dejan Georgijevics – nem tartott a csapattal, ami előrevetíti, hogy Böde szerephez jut a tavasszal.

100 gólnál jár Böde a Fradiban

A Paksról lassan hét éve érkező Böde egy bajnoki címet, három Magyar Kupát és egy gólkirályi címet nyert a fővárosiakkal. Ez idő alatt 226 tétmérkőzésen 100 gólt szerzett, nem véletlenül övezi ekkora kultusz a szurkolók körében. Minden találkozón követelik a csapatba, amikor a kispadon kezd, amikor pedig be- vagy lecserélik a legnagyobb ovációt kapja.

Vélhetően más játékosnak nem lett volna visszaút az eltiltása után, de a szurkolók szeretete megmenthette Böde Dánielt, akinek a neve egybeforrt a Ferencvárossal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?