OLDALVONAL

Blatter még mindig százmilliókat kap a FIFA-tól!

A pofátlanság netovábbja! Eltiltották a foci közeléből, de azért a fejedelmi fizetését még kapja a korrupcióval vádolt elnök.
  • Szerző: vav

A nyolc évre mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltott, FIFA-elnöki pozíciójában felfüggesztett Sepp Blatter foggal-körömmel harcol a korrupciós vádak ellen, de közben röhöghet is a markába.

Focimeccsre ezentúl csak jegyet vásárolva, magánemberként mehet be, nem teheti be a lábát például a szövetség múzeumába, és át kell nevezni a Blatter nevét viselő gyerektornát is a svájci falujában. Igen ám, de azért a mérleg másik serpenyőjébe is jut ám valamicske!

Az a legkevesebb, hogy a mandátuma lejártáig, február 26-ig sofőr furikázza a szolgálati luxus-Mercedesében. De a Welt azt is megtudta, hogy az etikai bizottság szigorú ítélete Blatter fizetésére nem vonatkozik.

Vagyis a 79 éves üzletember az utódának megválasztásáig ugyanúgy megkapja a havi pénzét, mint korábban. Hogy ez mekkora összeget jelent? Az a német lap szerint a világfutball egyik legnagyobb titka.

Több helyütt évi egymillió euróra becsülik, de a Blatterrel rég bajszot akasztott Sion-elnök, Christian Constantin néhány hete 8 millió eurót saccolt. Vagyis alsó hangon havonta mintegy 26 millió, vagy Vanczák Vilmos főnöke szerint akár havi 210 millió forintra rúgó summával gyarapodhat a számlája – még két hónapig!

És ezeket olvastad már?