OLDALVONAL

Elszólta magát a bennfentes, újabb BL-meccs a Puskásban

Az angoloknak nagyon bejött a budapesti helyszín.
  • Szerző: sk

Jelesre vizsgázott az aréna, jöhet az újabb BL-meccs a Puskásban. Kedden a Liverpool „idegenben” 2-0-ra nyert a Gulácsi Péterrel felálló és a meccsen csereként beálló Orbán Willi csapata, az RB Leipzig ellen. Úgy tűnik, a visszavágó formalitás, de persze azt is le kell játszani. Könnyen lehet, hogy ismét Budapest lesz a helyszín.

A feketemezes angolok a második félidőben döntötték el a meccset
(Fotó: Facebook / Puskás Aréna)

Mint ismert, a keddi meccset azért nem rendezhették Lipcsében, mert a koronavírus új mutánsa miatt Németországban beutazási tilalom érvényes az angolokra. Nos, ha a Lipcse három hét múlva Liverpoolban játszana, akkor Gulácsiékra otthon karantén várna, s két meccsüket is el kellene halasztani. Ezért jöhet képbe ismét Budapest. Olyannyira valóságos az elképzelés, hogy a keddi meccs után a Liverpool sajtófőnöke így búcsúzott el az újságíróktól:

„Három hét múlva találkozunk ugyanitt” – fogalmazott, és hivatalos döntés ugyan csak március elejére várható, de kézenfekvő lehet a csapatok visszatérése és az újabb BL-meccs a Puskásban.

A meccset amúgy Szalah és Mané találatával nyerte meg a Liverpool, mindkét gól a második félidőben esett komoly védelmi hiba után. Gulácsi Péter mindkétszer kiszolgáltatott helyzetben volt.

Kedden a Lipcse színeiben pompázott az Aréna (Fotó: Puskás Aréna)

Az aréna a visszavágóig sem lesz üres. Itt játszik csütörtökön az Európa-ligában az osztrák Wolfsberger a Tottenhammel, jövő héten pedig Mönchengladbach-Manchester City BL-nyolcaddöntő következik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?