OLDALVONAL

Berki visszatér a magyar fociba?

A televíziózással szemben ingoványos talajnak tartja futballunkat a Fradi korábbi vezére. De hogy visszatér-e? Talán már ott is van a háttérben!
  • Szerző: VaV

Pár éve még több magyar futballklubbal is összeboronálták Berki Krisztiánt. A Fradi korábbi vezérigazgatója ma már a FEM3 Café műsorvezetőjeként tévés karriert épít.

A rákérdezett, letett-e már a focis vonalról.

Úgy érzem, hogy a személyem inkább hoz, mintsem visz a tévéműsorok tekintetében. A fociban azonban már korántsem vagyok ilyen biztos.

Mint mondta, szereti a kihívásokat és az ismeretlent, ráadásul „a futball most nagyon ingoványos talaj.

Jelenlegi hivatásom, a televíziózás szenvedély. A közeli jövőben az előttem álló célokra koncentrálok. Az, hogy feltűnök-e valamelyik futballpályán, avagy már ott vagyok a háttérben, az legyen az én titkom.

S hogy milyen állapotok várnának rá a magyar fociban? A licencproblémák miatt az NB I-ből kizárt öt klubról már csak a Fradi-múltja miatt is kérdeztük.

Recseg-ropog a focibizniszünk

Berki szerint szakmailag és üzletileg is kettészakadt a mezőny. 3-4 tehetős klub kivételével a többi ingatag tulajdonosi háttérrel evickél. Megfelelő bevételek és menedzserszemléletű vezetők híján a ráfizetést a tulajdonosok pótolják ki. Ha pedig az ő üzleti érdekeltségüknél valami probléma merül föl (mint a Quaestornál), összedől a kártyavár.

Recseg-ropog a hazai futballbiznisz, de úgy tűnik, hogy az MLSZ vezetése most felvállalva minden konfliktust, beleáll a csökkentésbe.

A tévés alapjában véve helyes lépésnek tartja az NB I-es létszámcsökkentést is. A pénzek mellett a jó játékosok is kevesebb klubnál összpontosulhatnak, ráadásul:

Több magyar fiatal kaphat játéklehetőséget, kiszorítva ezzel a középszerű idegenlégiósokat.

Berki fontosnak tartja, hogy „ne legyenek egyenlőbbek az egyenlőknél.” Ugyanakkor mérlegelné, hogy a Nyíregyházához hasonló vidéki fellegvárak kizárásával mit veszít a futballunk, és az egyetlen sportélményét veszítő helyi szurkolóhad.

A műsorvezető szerint a Fradi fejlődése jó példa a most kizárt klubok előtt. Az akkor milliárdos adóssághegyet maguk előtt görgető zöld-fehéreket 2006-ban sorolták vissza a másodosztályba. Habár a jogi csűrés-csavarás végén a bíróság később jogsértőnek mondta ki a határozatot, három évükbe telt visszakapaszkodni az NB I-be.

Akkoriban Berki Krisztián a Fradi vezetőjeként dolgozott.

A Fradi anno sikertelenül küzdött a milliárdos adóssággal és az NB2-es ellenfelekkel, a szakosztályok napról napra éltek, káosz és zűrzavar uralkodott mindenhol.

Ráadásul a korábbi kapus helyzete személy szerint sem volt fenékig tejfel.

Újdonsült figuraként belecsöppenve a lecsóba nem volt könnyű a sportvezetői kezdet. Nehéz úgy döntéseket hozni, hogy a fanatikusok transzparenseken a távozásodat követelik.

Mindezt úgy, hogy "a végrehajtó a nyakadon, mert úszik az adósságban, amit átvettél.

Körbenézel, s azt látod, mindenki a fejedet akarja.

Csoda, hogy a tévés jobban érzi magát a műsorvezetői székben?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?