OLDALVONAL

„Nem úsztuk meg könnyen” – Berki Krisztián a karanténról beszélt

Az olimpiai bajnok tornász is gyászol a koronavírus miatt.
  • Szerző: sk

A vártnál hosszabb időt töltött karanténban Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász. A sportoló saját bőrén tapasztalta meg, hogy mit tesz az emberrel a koronavírus. Ezért is kampányol amellett, hogy mindenki oltassa be magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Furcsa volt, ugyanis a gyorstesztem negatív lett, mégsem éreztem magam jól. A PCR-teszt már pozitív eredményt hozott nekem és a feleségemnek is. Nem úsztuk meg könnyen, mellkasi fájdalom, köhögés és gyengeség miatt a két hétnél is tovább voltunk a karanténban. Az apósom kórházba is került koronavírus miatt, szóval volt kiért aggódni a családon belül is. Szerencsére ő azóta jól van.” – nyilatkozta a Metropolnak Berki, aki feleségével együtt kapta el a vírust.

Az olimpiai bajnok Berki is megszenvedte a Covid-19-et (Fotó: Kisalföld)

Berki Krisztián elárulta, szerinte miért fontos, hogy oltassuk be magunkat.

„A fertőzésem előtt még nem kerültem sorra, most három hónapig mindenképpen várok. A lényeg, hogy mindenki essen át az oltáson, hiszen csak így kaphatjuk vissza az életünket. Sajnos a sporton belül hunytak el barátaim, legutóbb Bérczi István pontozóbíró. Sokan gyászolnak, ezért is fontos az oltás, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák.”

A Metropol napilap szerdai számából azt is megtudod, hogy a sportoló milyen versenyen vesz részt jelenleg is a szövetség sportigazgatójaként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?