OLDALVONAL

Bejelentette visszavonulását a sztárfocista

Karrierje elején imádták a szurkolók, aztán mindenki ellen fordult, amikor bebizonyították, hogy kutyaviadalokat szervez otthon.
  • Szerző: HBK

Bejelentette visszavonulását Michael Vick, a korábbi irányító, aki az Atlanta Falcons játékosaként szerzett magának hírnevet az amerikai futball-ligában (NFL).

Vick 2001-ben került a ligába, ő volt az első afroamerikai játékos, akit a draft első választottjaként szerződtettek. A passzai mellett a futásaival is veszélyes volt, 2006-ban több mint ezer yardot ért el így az alapszakaszban, ez egyedülálló csúcs a mai napig az irányítok között.

A szurkolók imádták, de 2007-ben kiderült, hogy illegális kutyaviadalokat szervezett az otthonában, a tudtával és engedélyével öltek meg állatokat. 23 hónapos börtönbüntetésre ítélték, az Atlanta pedig kivágta.

Philadelphiában még kapott egy esélyt, amivel élni is tudott, volt egy nagyon jó szezonja, de bajnokságot nem tudott nyerni. Később a New York Jets és a Pittsburgh Steelers is szerződtette, de akkor már csak csereirányítónak kellett, sokat nem játszott.    

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?