OLDALVONAL

Az Operában és a ringben is otthon van a magyar sztársportoló

Kótai Mihály vezetése alatt szépen fejlődik a Ferencváros ökölvívó-szakosztálya. A korábbi világbajnok bokszoló mellett a legendás mesteredző, Szántó Imre, valamint a vb-ezüstérmes Bedák Pál alkotják a fővárosi klub szupercsapatát.
  • Szerző: DV

Kótai Mihály 2011-ben jelentette be visszavonulását. A Fradi ökölvívó-szakosztályvezetője azonban a mai napig kiváló formának örvend, hiszen rendszeresen beszáll a ringbe.

Edzek még heti ötöt, minden nap háromkor itt vagyok a teremben.

Intézem a szakosztály vezetésével kapcsolatos teendőket, és ha már itt vagyok, akkor úgy csinálom, hogy tudjak egy órát tréningezni. Nagyon hiányzik, hogy a kötelek között legyek

– mondta el a %%nak Kótai Mihály.

A Ferencvárosnál 2014-ben indult újra ez a szakosztály, amelynek több kiváló bokszolója is van. Emellett az utánpótlás-nevelésre szintén nagy hangsúlyt fektetnek, a fiatalok remek körülmények között tanulhatják meg a sportág alapjait.

Kilenc új versenyzőnk van, ezenkívül még tíz-tizenhat gyerek jár le a tréningekre. A Magyar Ökölvívó Szövetség véleménye szerint Szaka István jelen pillanatban esélyesnek tűnik arra, hogy kvótát szerezzen a 2020-as, tokiói olimpiára

– folytatta Kótai.

A ring mellett az Operában is rendre feltűnik Kótai, akinek mindkét lánya énekel a gyermekkórusban. Nincs tehát premier a világbajnok bokszoló nélkül.

Mindkét lányom énekel az Operaház gyermekkórusában. A nagyobbik lányomat, a tíz éves Rozit felvették a Táncművészeti Egyetemre.

A kisebbik, Liza pedig ritmikus gimnasztika-versenyző. Nagyon sokszor lejönnek velem az ökölvívó-terembe is, de szerencsére ők nem olyan beállítottságúak, hogy ezt a sportot elkezdjék

– mesélte Kótai.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?