OLDALVONAL

Átalakulhat a nyáron a Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros

Több neves távozója is lehet az előző hétvégén 30. bajnoki címét nyerő Ferencváros labdarúgócsapatának. A télen a keretét megerősítő klubnál azonban mindenre fel vannak készülve.
  • Szerző: ST

A szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy mi lesz a tavasszal mellőzött Böde Dániellel. A szezon második felében az NB I-ben mindössze 130 percet kapó támadó külföldön is el tudná képzelni a jövőjét, de lehet, hogy Paksra tér vissza.

Madocsán építkezem, mindig is ott volt az otthonom. Ha úgy adódna, természetesen elfogadnék egy külföldi ajánlatot. Lefociznám, amit le kell, és jönnék haza a családhoz

– mondta el még decemberben Böde a Borsnak.

A már hét éve a Fradit erősítő Böde hét gólt szerzett idén a bajnokságban, így nem lenne lehetetlen feladat pótolni.

Marad az ukrán szélső?

Ivan Petrjak helyettesítése viszont komoly gondokat okozhatna, hiszen az ukrán szélső hat gólnál és tizenegy gólpassznál jár idén. A tavaly nyáron a Sahtar Donyecktől kölcsönkapott támadóért kétmillió eurót (640 millió forint) kér az ukrán sztárcsapat a Fraditól. A két klub között ukrán források szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások, mivel a Ferencváros nem tudja, vagy nem kívánja megadni ezt az összeget. A belga Bruges azonban komolyan figyeli Petrjakot.

Szpirovszki Lengyelországba igazolhat

Az ősszel alapembernek számító, tavasszal viszont sérülés miatt nem játszó Sztefan Szpirovszkit a lengyel Lech Poznannal boronálták össze a télen. A zöld-fehérek Ihor Haratin személyében igazoltak a posztjára, így nem lenne meglepetés, ha a következő szezont máshol kezdené meg az északmacedón válogatott középpályás.

A gólkirályi címért még mindig versenyben lévő Varga Roland kapcsán minden átigazolási időszakban felmerül, hogy távozhat. Az idén is kiemelkedő teljesítményt nyújtó szlovén védőt, Miha Blazicot pedig tavaly a német Hamburggal hozták szóba. Mindkettejük esetleges távozása érzékeny veszteség lenne.

Gróf Dávid érkezhet?

Az érkezőkről kevesebbet hallani, de jó esély van arra, hogy Dibusz Dénes komoly riválist kap, hiszen a Honvéd kapusa, Gróf Dávid érkezhet a rekordbajnokhoz. A két magyar válogatott hálóőr pedig egymással versenyezhetne a kezdő pozícióért.

A Fradi már előre felkészült az esetleges távozókra, hiszen a télen öt labdarúgót is igazoltak - Isael, Tokmac Nguen, Mikalaj Szignyevics, Lasa Dvali, Ihor Haratin -, akik alapemberré váltak.

Júliusban kezd a Fradi a BL-ben, komoly ellenfeleket kaphat
Június 18-án sorsolják ki a BL első- és második selejtezőkörének párosításait. Az első mérkőzését július 9-én vagy 10-én játssza a Ferencváros, amely nem lesz kiemelt. Az eddig ismert leendő első körös ellenfelek között pedig olyan gárdák vannak, mint a Vidit az idei El-csoportkörben oda-vissza legyőző fehérorosz BATE, a kazah Asztana, a norvég Rosenborg vagy az izraeli Maccabi Tel-Aviv. Nem lesz tehát könnyű dolga a Fradinak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?