OLDALVONAL

Áll a bál Schumacher körül, miért tette ezt a családja?

Kevesen látogatják a Forma-1 legendájának kiállítását, azok is csalódottak. Nem ezt várták Schumi szeretteitől.
  • Szerző: vav

Hetek óta látogatható Kölnben a Michael Schumacher személyes emléktárgyait bemutató kiállítás. A német In Touch magazin szerint "koppantak" a hozzátartozók és a szervezők, mert a megnyitás óta eltelt két hétben nagyon kevesen voltak kíváncsiak az ereklyékre. A cikk szerint a Motorworld Köln mellé telepített kajáldák is panganak az ürességtől. Pedig a rajongók ingyen csodálhatnák Schumi sisakjait, overáljait, autóit.

A visszafogott érdeklődés okát sokan abban látják, hogy nem érzik a Schumacher család őszinteségét. Sem Corinna asszony, sem a gyerekek  (Gina-Maria és Mick) nem vettek részt a megnyitón, így üres frázisnak tűnnek az őket képviselő Sabine Kehm szavai:

"Mindez egy nagy köszönetnyilvánítás Schumacher családja részéről Michael sok szurkolója számára."

Ehhez képest, Mick teljesen személytelenül, csak kötelességszerűen reklámozta a rendezvény weboldalát és nyitvatartási idejét az Instagram-rajongóinak. Mintha a kiállított tárgyakat sem illő módon helyezték volna ki a nagyközönség számára. A hangzatos reklámszöveggel ellentétben, éppen az érződik sok mindenből, hogy nem szívből jött.

Ha a mindenben maximalista Schumacher felépült volna a 2013-as síbalesete után, és meglátná a kiállítást, ő valószínűleg nem engedné így csinálni a dolgokat.

 

A családtagok (a volt Ferrari-vezér Luca di Montezemolo oldalán) el se mentek a kiállítás nyilvános megnyitójára:

Luca di Montezemolo with the Schumacher family in Cologne for the opening of the Michael Schumacher Private Collection.

Közzétette: Michael Schumacher - Der Kaiser – 2018. június 18., hétfő

Egy olasz lovagkereszt-kitüntetés mellé például - nem egyedüliként - csak annyit biggyesztettek a szervezők, hogy "eredete ismeretlen". Pedig kis utánajárással kideríthető, hogy a korábbi olasz miniszterelnök, Carlo Azeglio Ciampi adta a hétszeres világbajnok autóversenyzőnek. Az illetékesek azonban nem vették ehhez a fáradságot.

Egy másik kiállítási tárgy, egy fehér kezeslábas még inkább kiakasztja a rajongókat. Ezt egy autóshow-n viselte volna Schumi - de sosem vehette föl, mert előtte történt a csaknem végzetes bukása a franciaországi sípályán. Ennek a bemutatását egyenesen sértőnek, ízléstelennek találják a kritikusok.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?