OLDALVONAL

Alig kapott levegőt Kenderesi Tamás

Olimpiai bronzérmes úszónk extrém körülmények között készül.
  • Szerző: PB

Nehezen kapott levegőt, többször is légszomjjal küzdött Kenderesi Tamás a mexikói magaslati edzőtáborban. Olimpiai bronzérmes úszónk olyan terhelést kapott, mint még soha.

"Kíváncsi voltam arra, hogy miként válaszol a szervezetem, ha 2200 méteres magasságban dolgoztatom meg, és a választ már az első edzésen megkaptam. Keményebbet, mint amire számítottam, de velem együtt a csoportunk többi tagja is kapkodta a levegőt. Szerintem a terhelési plafon közelében jártunk a napi 14 kilométeres edzésadag teljesítése közben" - nyilatkozta az úszó a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Kenderesi emellett spinning edzéseken is részt vett, és rendszeresen járt konditerembe is. Nem csoda, ha a nap végére teljesen elfáradt, és még az ételek sem tartoztak a kedvencei közé.

"Alig vártam, hogy befaljam a vacsorát és aztán nyugovóra térhessek, pedig mindig elhatároztam, hogy elolvasom az üzeneteimet, vagy hírt adok magamról az otthoniaknak. Az ellátás bőséges volt, de a „lebutított” mexikói étrendet sehogyan sem tudtuk megkedvelni. A csoport legtöbb tagjának ez gondot is okozott, ebből a szempontból én még a szerencsésebbek közé tartoztam."

 A 200 méteres pillangóúszás világranglistáját vezető úszó március 17-én a thaifölfi Thanyapurába utazik egy háromhetes edzőtáborba, Kapás Boglárka, Késely Ajna és Gyurta-testvérek, Dániel és Gergely társaságában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?