OLDALVONAL

A sikerkapitány távozik, a nagyot bukó Storck maradhat

Bernd Storck újabb esélyt kapott, a kézikapitány pedig a sikerek ellenére távozik.
  • Szerző:

Az Andorrában óriásit bukó magyar labdarúgó-válogatott élén újabb esélyt kapott Bernd Storck. A férfi kézilabda-válogatottat a világbajnokság után az Európa-bajnokságra is kijuttató Javier Sabatének azonban nem volt maradása.

Az 54 éves Storck pótselejtezőn kivezette a 2016-os Eb-re a magyar nemzeti csapatot, amely a várakozásokon felül szerepelt, és a nyolcaddöntőig jutott. A világbajnoki selejtezőket azonban egy kínos, feröeri döntetlennel nyitotta a Storck-csapat, amelynek a soron következő mérkőzések után hamar elszállt  valós esélye az oroszországi seregszemlére.

Az Andorra elleni 1-0-as vereség pedig a magyar labdarúgó-válogatott történetének egyik legnagyobb szégyenfoltja lett. A Magyar Labdarúgó Szövetség ennek ellenére adott egy második esélyt a lemondását is benyújtó német szakembernek.

Meghallgattuk Storck úr részletes beszámolóját, és az elnökség úgy döntött, hogy ad neki még egy esélyt

- mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport élő adásában.

Ezzel szemben Javier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott spanyol szövetségi kapitánya a sikeres világbajnoki szereplés, és remek Európa-bajnoki selejtezős kezdés ellenére is útilaput kapott.

Sabaté a vb-n az olimpiai bajnok dánokat is kiverve a legjobb nyolc közé vezette a magyar válogatottat, az Eb-selejtezőket pedig két győzelemmel kezdte.

A vb-t követően ennek ellenére bejelentették, hogy nem számítanak a 40 éves szakemberre, akit a svéd Ljubomir Vranjes vált majd júliustól. Sabaté maradt a hátralévő négy selejtezőre, majd már egy körrel a vége előtt kivezette az Eb-re a Nagy Lászlóékat. Vasárnap, Hollandia ellen búcsúzik a nemzeti csapattól.

Úgy fest tehát, hogy a labdarúgóknál és a kézilabdázóknál más elvárások vannak a szövetségi kapitányok irányában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?