OLDALVONAL

A magyar szövetségi kapitány gyepmester sem lehet a Bayern Münchennél

Korábbi szövetségi kapitányunk végképp összebalhézott a Bayern Münchennel. Sértetten visszakérte ereklyéit a klub múzeumától. Be-beszólogat Pep Guardiolának is, pedig a kispadra semmi esélye.
  • Szerző: HG

Újabb szintre lépett a háborúskodás Lothar Matthäus és hajdan sikerrel szolgált klubja, a Bayern München között. Az évek óta állástalan edző az utóbbi hetekben többször is feltűnően élesen kritizálta Pep Guardiolát.

A kölni Express kiderítette: visszakérte az ereklyéit a Bőrnadrágosok élményközpontjától, sporttörténelmi relikviákkal teli múzeumától.

Matthäus menedzsere, Wim Vogel a lapnak megerősítette:

Való igaz, Lothar visszakérte a relikviáit a Bayern München élményközpontjától.

A 2011 óta nem edzősködő „Loddar” azért gurult be, mert a klub másik legendája, Paul Breitner nem nevezte őt a Bayern-öregfiúk tavalyi, Manchester United elleni gálameccsre összeverbuvált csapatába. Erre válaszul kérte vissza az emléktárgyait, köztük az 1990-es vb-n kiérdemelt Aranycipőjét is.

A 150-szeres német válogatott többek között Európa- és világbajnoki címmel, Aranylabdával zárta páratlan labdarúgó-pályafutását, de 1985 és 2000 között 7-szer a német bajnoknak járó „salátástálat” is felemelhette a Bayern sztárjaként. Civilben azonban nem felhőtlen a viszonya a klubbal, és amint fogást talál, támadást indít ellene.

Pereskedett is a Bayernnel

Már 2000-ben, Matthäus búcsúmérkőzése után vége volt az idillnek: a müncheni Olimpiai Stadionban rendezett gálameccs bevételein marakodtak, Lothar félmillió euróra perelte is a Bayernt.

Az akkori klubmenedzser, későbbi elnök, Uli Hoeness így reagált:

Amíg Karl-Heinz Rummeniggével szavunk lesz, Matthäus még gyepmester sem lehet a stadionban.

Nos, a viszonyuk azóta valamelyest rendeződött, de messze nem tökéletes. A klubot a világ egyik legnagyobbjává tett Hoeness azóta amúgy már többéves börtönbüntetését tölti eurómilliókra rúgó adócsalása miatt, de Matthäus hajdani csapattársa, Kalle Rummenigge az igazgatótanács elnöke.

Ami az Aranycipő sorsát illeti, azt egyelőre az Európai labdarúgó-szövetség kiállításán lehet megtekinteni, de utána Matthäus akár budapesti otthonában, a trófeáit őrző vitrinében helyezheti el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?