OLDALVONAL

A magyar NB I egyik legbénábbja volt, most ünnepli a focivilág

Francis Koné a FIFA-gála színpadáig jutott a honi kiesőjelölt kispadjáról.
  • Szerző: vav

Tavalyelőtt még a magyar focibajnokság szintje is túl magasnak bizonyult Francis Konénak, erre hétfőn este többek között Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane és a sportág többi világsztárja mellett díjazták a FIFA Év Játékosa-gáláján.

A magyarázat: a 26 éves elefántcsontparti-togói csatár kapta a 2017-es Fair Play-díjat, amiért a cseh Slovácko játékosaként megmentette az ellenfél Bohemians kapusának az életét. Martin Berkovec egy ütközésük után lenyelte a nyelvét, s a földön fekvő kapuson Koné segített:

A togói válogatottban is szerepelt támadó 2015 telén egyike volt annak a kilencfős légiós-kontingensnek, akiknek a szerződtetése Csábi József vezetőedző távozásához vezetett.

Ráadásul miattuk sok támadás is érte a klubot, amely akkor majdnem kiesett, de két évvel később már az akadémistáira építve bajnoki címet szerzett. A tavaszi szezon aztán az ellenük tiltakozó, majd menesztett szakembert igazolta. Nyáron mindannyiuk lábára útilaput kötöttek a kispestiek. Az edzőmeccseken is csak ügyetlenkedő Konénak például két bajnokin összesen 24 percnyi játéklehetőség jutott a kiesést éppen hogy megúszó Honvédban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?